• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Deze finish ligt me, ik heb er heel veel vertrouwen in"

  Greg Van Avermaet: "Ik kijk ernaar uit."

  0 / 0

  Greg Van Avermaet: "Ik kijk ernaar uit."

  Met Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert heeft België vandaag twee kanshebbers op de dagzege. De finish naar Longwy is hen op het lijf geschreven. "De beste en de sterkste zal winnen", weet Gilbert.

  Greg Van Avermaet won de voorbije 2 jaar telkens een rit in de Tour de France. Maakt hij er in Longwy 3 op 3 van? "Ik kijk er alvast naar uit."

  "Vlak voor de Ronde van Luxemburg heb ik de finish al eens verkend. Het is een finale die me moet liggen. Ik heb er heel veel vertrouwen in."

  "Ik heb nog het meeste vrees voor het zoeken naar de goeie positie. 100 man wil aan de voet van de klim bij de eerste 10 zitten. Dat is niet altijd plezant. En daarna zullen de benen wel bepalen hoe ver ik kom."

  "Ik mag in ieder geval mijn goesting doen. Richie (Porte) is groot genoeg om zijn eigen plan eens te trekken vandaag."

  En de andere Belgen?

  • Philippe Gilbert: "Het gaat een hele dag op en af, met wellicht veel zijwind. Het wordt niet simpel. 6 jaar geleden kondigde ik al voor de start aan dat ik zou winnen, maar toen was de finish echt perfect voor mij en waren er nog geen concurrenten als Sagan en Matthews. Nu heb ik toch iets minder vertrouwen. De beste en sterkste zal sowieso winnen."
  • Jan Bakelants: "Het is een mooie rit. Het klimmetje is in het begin het steilste, daarna gaat het tegen 3 à 4% voort. Alle scenario's zijn open: er kan iemand vroeg vertrekken en het tot de finish houden of het kan een sprint van een groepje van 40 à 50 worden. Vandaag mag ik mijn eigen kans gaan, maar niet ten koste van de ambities van Romain (Bardet)."
  • Tim Wellens: "Het is een supermooie aankomst, al wordt het wel wat hectisch in de aanloop. Het wordt moeilijk om voor de slotklim weg te rijden. Tiesj (Benoot) en ik zullen moeten hopen dat het stilvalt en we kunnen aanvallen. Maar we moeten realistisch zijn: in de Tour valt het nooit stil."
  • Jens Keukeleire: "We gaan vandaag iets proberen met de ploeg. De finale is misschien iets voor Albasini. Ik zou mezelf ook graag eens tonen, maar denk dat ik nog te laag sta in de hiërarchie van de ploeg. De vorm is in ieder geval goed. Ik wil me er graag eens tussengooien."