• home
 • video
 • pas verschenen

  Mpoku gaat opnieuw op Sclessin voetballen

  Mpoku speelde al eens vier seizoenen bij Standard.

  Standard heeft Paul-José Mpoku opnieuw naar de club gehaald. De middenvelder keert zo na 2,5 seizoenen in het buitenland terug naar Luik. "We zijn zeer blij dat hij weer thuis is", zei sportief directeur Olivier Renard op de clubwebsite.

  Na Sebastien Pocognoli heeft Standard opnieuw een oude bekende gestrikt. Paul-José Mpoku verlaat Chievo Verona en keert terug naar Luik. De Congolese middenvelder kreeg een deel van zijn opleiding bij Standard en speelde er tussen 2011 en 2015 121 wedstrijden.

  Daarna trok hij naar het buitenland. Eerst werd hij uitgeleend aan Cagliari, maar in 2015 tekende hij een contract bij Chievo. Afgelopen seizoen werd hij door de Italiaanse club uitgeleend aan Panathinaikos.

  Nu komt hij dus opnieuw in België voetballen. Standard maakte geen details bekend over de overeenkomst met Mpoku, maar de club laat wel weten bijzonder blij te zijn met de terugkeer.

  "Hij is weer thuis", zei sportief directeur Renard. "Zijn techniek, zijn inzet en zijn leiderskwaliteiten zullen troeven zijn. Hij heeft het DNA van deze club in zijn bloed zitten. Hij wil ons helpen om de doelstellingen van de club van zijn hart te realiseren."

  "Mijn hart zei dat het tijd was om terug te komen"

  "Het was altijd fijn om hier weer te komen. Dit is mijn thuis", vertelde Mpoku na zijn transfer. "Bruno Venanzi en Olivier Renard zijn met mij komen spreken. Ik vond het project wel interessant, maar ik kom niet terug omdat de voorzitter dat gevraagd heeft. Ik kom terug omdat mijn hart me zei dat ik moest terugkomen."

  "Ik wil Standard helpen om het opnieuw niveau te halen dat bij de club hoort. Ik ben er zeker van dat het zal lukken. Ik hoop dat de supporters achter de ploeg zullen staan. Ik ben alvast heel blij om ze terug te zien. Ze zijn mij altijd blijven volgen."

  "Ik ben in het buitenland volwassener geworden. Mijn eerste seizoen bij Cagliari een van mijn beste seizoenen ooit. Bij Chievo liep het moeilijker. Ik voelde me niet goed in de groep, maar ook daarvan heb ik veel geleerd. Ik ben nog dezelfde voetballer. Ik dribbel graag, maar ik ben nu efficiënter."

  Mpoku verliet Luik in 2015: