• home
 • video
 • pas verschenen

  Jolien D'hoore wint millimeterspurt in Giro Rosa

  Jolien D'hoore wint de eerste keer na haar Belgische titel in Antwerpen.

  Jolien D'hoore (Wiggle - High 5) heeft de vierde rit in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, op zak gestoken. De Belgische kampioene klopte de Australische renster Chloe Hosking met een banddikte. "Ik voelde dat ik gewonnen had", reageert ze.

  Waaiers

  De vierde etappe van de Giro Rosa was biljartvlak, maar aan spektakel geen gebrek. De wind speelde de rensters parten. Op 40 kilometer van de finish brak het peloton in stukken.

  Kersvers Belgisch kampioene Jolien D'hoore had zich niet laten verrassen. Samen met Chloe Hosking stormde ze op de finish af. De Australische juichte, maar het was D'hoore die won met een banddikte. Dat maakte de finishfoto duidelijk.

  Olympisch kampioene Anna van der Breggen behoudt de roze trui. De Nederlandse was mee met de voorste groep. D'hoore staat in het klassement op de 56e plaats, op bijna 8 minuten van Van der Breggen.

  "Voelde dat ik gewonnen had"

  "Ik voelde dat ik gewonnen had, ook al ging het slechts om millimeters, maar toen stak Chloe haar handen omhoog en begon ik te twijfelen", vertelde Jolien D'hoore.

  De finishfoto wees in de richting van de Belgische kampioene. "Ik pakte de zege en ben daar heel blij mee. Iedere kans die je krijgt, moet je grijpen en dat heb ik vandaag gedaan."

  VIDEO: Australische juicht te vroeg

  FOTO'S: Jolien D'hoore wint de vierde etappe