• home
 • video
 • pas verschenen

  John Terry ruilt Chelsea voor Aston Villa: "Een nieuw hoofdstuk"

  John Terry ruilt Londen in voor Birmingham.

  Na 22 jaar Stamford Bridge verhuist John Terry naar Birmingham. De 36-jarige centrale verdediger heeft voor de Engelse tweedeklasser Aston Villa gekozen.

  "Welkom JT in Birmingham stad...Aston Villa", zo kondigt dokter Tony Xia, de eigenaar en voorzitter van Villa, de transfer aan op zijn Twitter-account.

  Daarmee geeft dokter Xia stadsgenoot Birmingham City meteen een flinke sneer, want City had ook pogingen ondernomen om Terry te verleiden.

  Terry neemt na 22 seizoenen afscheid van Chelsea, waar hij overbodig geworden was. De verdediger en voormalige aanvoerder van de nationale ploeg kon naar andere Premier League-clubs, maar besloot een niveautje te zakken.

  Bij Aston Villa komt Terry in een ambitieuze omgeving terecht. De club degradeerde in 2016 naar de tweede afdeling. Dokter Xia investeerde fors om meteen weer te promoveren, maar de club kwam afgelopen seizoen niet verder dan een teleurstellende 13e plaats.

  Terry: "Een nieuw hoofdstuk in mijn leven"

  "Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en in mijn leven", zei Terry in zijn eerste interview als Aston Villa-speler. "Ik ben heel blij dat ik hier ben. Ik heb 22 mooie jaren beleefd bij Chelsea, maar ik had nood aan een nieuwe uitdaging."

  "Nu wil ik met deze club strijden voor promotie naar het hoogste niveau. Dat is ook wat me aangetrokken heeft om hier te tekenen. Dit is echt een grote club die het verdient om in de Premier League te spelen."

  "Nu wil ik een band met de supporters opbouwen. Dat kan alleen door goeie resultaten te behalen. Ik ben fit en klaar om met de ploeg op stage naar Portugal te trekken."

  Terry kreeg opnieuw rugnummer 26. Toeval? "Ik ben naar hier gekomen zonder eisen. Ik heb niet gevraagd om dat nummer, maar de club heeft het mij aangeboden. Kapitein? Dat moet de coach beslissen. Ik ben naar hier gekomen om me te bewijzen en de club te helpen."

  Tweets over de deal: