• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert zit 2 uur lang bij dopingcontroleurs: "Sympathieke babbel gehad"

  Daniel Martin sprintte vandaag mee met de echte punchers.

  0 / 0
  Philippe Gilbert kon zich vandaag niet tonen. Hij werd pas 22e na een venijnig klimmetje in het slot. Achteraf zat hij dan ook nog eens 2 uur bij de dopingcontroleurs. "Misschien heb ik te weinig gedronken vandaag. Ofwel kwam het door mijn late plaspauze."

  Gilbert: "Vandaag schoot ik gewoon te kort"

  Geen Marcel Kittel te bespeuren vandaag, voor hem was de pittige slotfase niet weggelegd. Alle ogen in Longwy dus op Philippe Gilbert, die teleurstelde met een magere 22e plaats.

  "Ik schoot te kort vandaag. Samen met Daniel Martin zat ik voorin, maar toen hij in de laatste bocht versnelde zat ik op mijn tandvlees. Spijtig, want vandaag was een mooie kans om me te laten zien", reageerde Gilbert.

  Een licht ontgoochelde Gilbert moest na de rit bij de dopingcontrole passeren. Uiteindelijk duurde het meer dan twee uur vooraleer hij er buiten was. "Sorry, journalisten, dat jullie zo lang moesten wachten. Ik denk dat ik te weinig gedronken heb vandaag. Ofwel kwam het door mijn late plaspauze."

  "Ach, ik heb me niet verveeld. Ik had een sympathieke babbel met de dopingcontroleurs. Mijn avond ziet er nu wel wat anders uit dan verwacht. Later eten, latere massage, en minder tijd om te recupereren", aldus Gilbert.

  Martin: "Niet gedacht dat ik zo vlot naar boven zou gaan"

  Met een derde plaats voor Daniel Martin behaalde Quick-Step wel weer een mooie ereplaats. De Ier won zelfs wat tijd in het klassement, waarin hij nu de 15e plaats bekleedt.

  "De beste manier om geen tijd te verliezen is door aan te vallen en voor ritwinst te gaan. Ritwinst werd het uiteindelijk niet, maar ik ben wel blij met mijn prestatie vandaag. Het eerste deel van de klim was niet zo zwaar, maar de situatie veranderde wanneer Porte wegsprong", reageerde Martin.

  "Het was een lange aanloop naar de finish, maar mijn ploegmaats brachten me in de best mogelijke positie. Ik zat in Matthews' wiel en zette mijn eindsprint in toen ik aanvoelde dat iedereen à bloc zat. Nooit gedacht dat ik met mannen als Sagan, Matthews, en Van Avermaet ging meesprinten voor de winst vandaag. Dat geeft me toch vertrouwen richting de volgende dagen", aldus Martin.

  Ploegbaas Peeters: "Er komen nog veel kansen"

  De meesten hadden eerder Philippe Gilbert verwacht voor Quick-Step, maar die strandde pas op een 22e plaats. Voor ploegbaas Wilfried Peeters geen reden tot ongerustheid. "Zo'n aankomst kan je niet van tevoren plannen. Gilbert had carte blanche gekregen, maar we mikten ook op Martin en Stybar", zei hij.

  "Met een derde plaats voor Martin mogen we vandaag zeker niet klagen. Een sterke Sagan nam vandaag zijn verantwoordelijkheid en toonde dat hij vandaag gewoon beter was dan de rest. Voor Gilbert komen er nog kansen genoeg. We bekijken het dag per dag", besluit Peeters.