• home
 • video
 • pas verschenen

  Drie Belgen op dag 1 in Wimbledon, Clijsters traint met Wickmayer

  Wickmayer en Clijsters stappen naar het traininsgveld.

  0 / 0
  Het grastoernooi van Wimbledon gaat vandaag van start. Met Elise Mertens, Maryna Zanevska en Ruben Bemelmans komen er - als het weer het toelaat - drie landgenoten in actie.

  Wimbledon-debutante Elise Mertens speelt in de eerste wedstrijd op Court 1 om 14u tegen Venus Williams. "Williams is geen cadeau, maar Venus heeft momenteel nog geen matchen op gras gespeeld. Daar moet ik van proberen te profiteren", zegt Mertens, die in Roland Garros de derde haalde tegen Venus.

  "Toen ik haar enkele weken geleden op Roland Garros ontmoette, zat ze helemaal in haar ritme en was het te moeilijk voor mij. Het wordt een mooie maar zware uitdaging. Maar ik heb niks te verliezen."

  Maryna Zanevska (WTA-119) neemt het in de vierde match vanaf 14.30u op Court 2 op tegen de Britse Heather Watson (WTA-102), die deze week nog de halve finales speelde op Eastbourne.

  "Ik was verrast dat ik meteen op de hoofdtabel stond, want ik had me voorbereid op de kwalificaties. Ik verheug me erop om er tegenaan te gaan. Wimbledon is heel speciaal", zegt Zanevska, die een eerste keer meedoet.

  "Het zal moeilijk worden, maar ik moet op mezelf focussen. Ik zal op een belangrijk court spelen, de druk ligt bij Watson. Met mijn vlakke slagen kan ik goed voor de dag komen op gras."

  Bemelmans treft veteraan Haas, die onlangs Federer klopte

  Ruben Bemelmans tot slot treft de Duitser Tommy Haas in de derde wedstrijd vanaf 12.30u op court 16.

  "Wimbledon is mijn favoriete toernooi", zegt Bemelmans, die voor de vijfde keer deelneemt. "Het is een magische plek voor mij. Ik voel me altijd zelfzeker op gras. Die ondergrond past perfect bij mijn agressieve spel."

  Bemelmans (ATP-124) staat hoger dan Haas (ATP-258). Maar de Duitser was ooit nummer twee van de wereld en halvefinalist in Wimbledon. Onlangs klopte hij nog Roger Federer op gras in Stuttgart. "Haas speelt nog altijd zeer goed. Ik mag hem zijn tennis niet laten spelen, anders zie ik alle hoeken van het court."

  Haas heeft wel wat zorgen: "Ik zal goed moeten serveren, maar dat is juist een probleem, want ik heb weer pijn aan mijn rug. Hopelijk ben ik fit genoeg."

  Yanina Wickmayer, Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens en Steve Darcis krijgen een dagje extra inlooptijd.

  Wimbledon op Sporza

  Sporza beschikt niet over de live-tv-rechten van Wimbledon. In de mate van het mogelijke biedt het sportblok in Het Journaal wel verslagen en reacties aan van de Belgen. In Sporza Tour op Radio 1 krijgt u de hele dag lang updates van Dirk Gerlo, onze commentator ter plaatse. In het matchcenter van sporza.be kunt u alle matchen spel per spel volgen.

  Foto's: