• home
 • video
 • pas verschenen

  Brailsford (Sky) haalt uit: "Wie nu pas klaagt, heeft zijn werk niet gedaan"

  Chris Froome voor de tijdrit zaterdag, met de aerodynamische bolletjes op zijn mouwen.

  De speciale tijdritpakken die de renners van Sky zaterdag droegen, blijven voor controverse zorgen. Dave Brailsford, teambaas van Sky, reageert scherp: "Zij die nu klagen, hadden beter hun werk moeten doen vóór de Tour. We gebruikten die pakken ook al in de Giro en de Dauphiné."

  "Excès de vitesse"

  Zaterdag won Geraint Thomas (Sky) de tijdrit in Düsseldorf, wat hem de gele trui opleverde. Opvallend bij de renners van Sky waren hun speciale outfits: een ingewerkte bolletjesstructuur op de mouwen zou al dan niet aan hun aerodynamica hebben bijgedragen.

  Voor Frederic Grappe, technologisch expert bij FDJ, genoeg om een heisa te starten. "Die speciale outfit leverde de Sky-renners zeker 18 tot 25 seconden tijdwinst op", liet de Fransman optekenen. Vandaag goot L'Équipe nog wat olie op het vuur. Zij titelden hun sportkatern met "Excès de vitesse", en stuurden aan op vals spel van Sky.

  Brailsford: "Ze zouden beter hun werk doen in plaats van te klagen""

  Dave Brailsford, teambaas van Sky, reageerde vandaag echter gevat. "Die pakken gebruikten wij al tijdens de Giro en de Dauphiné. Maar nu de Tour begint, moet iedereen zich laten horen. Als ze bij de pinken waren, hadden ze er misschien al op geanticipeerd vóór de Tour begon", verklaarde Brailsford vandaag aan Cycling Weekly.

  "18 tot 25 seconden tijdwinst? Ik weet niet welke windtunnels FDJ gebruikt, maar dat is pure onzin. Net als onze fietsen voldoen onze outfits steeds aan de regels van de UCI", aldus Brailsford.

  "Die controverse is eigen aan de Tour. Dat maakt het juist leuk."

  L'Équipe stuurde vandaag aan op vals spel van Sky, maar daar tilt Brailsford niet al te zwaar aan. "Ach, dat is niets nieuws. In de Tour wordt alles wat uitvergroot, dat zijn we gewoon. We houden nog steeds van de Fransen. Écht", besluit Brailsford.