• home
 • video
 • pas verschenen

  Tine Deckers wint eerste editie van triatlon op de Muur

  Tine Deckers pronkt op het podium in Geraardsbergen.

  De Challenge triatlon in Geraardsbergen is gewonnen door Tine Deckers bij de vrouwen en de Canadees Trevor Wurtele bij de mannen. De halve triatlon (1,9km zwemmen, 90km fietsen en 21,1km lopen) is een nieuwe wedstrijd in België.

  Canadees troeft Heemeryck af in slotfase

  Bij de mannen liet Pieter Heemeryck de zege nog glippen in de loopproef. Hij werd in de slotkilometers voorbij gestoken door de Canadees Trevor Wurtele. "Ik kwam om te winnen dus deze tweede plaats is echt wel jammer."

  "Zonder het wandelen op de Muur had het zeker nog mogelijk geweest, maar ik zat door mijn grootste krachten heen. De wedstrijd duurde vandaag voor mij net iets te lang", zegt Heemeryck.

  Tine Deckers triomfeert bij de vrouwen

  Bij de vrouwen maakte Tine Deckers in het fietsen haar traditionele achterstand na het zwemmen goed. In de afsluitende halve marathon vergrootte ze haar voorsprong nog en ze won met meer dan 5 minuten voorsprong.

  "Die eerste editie winnen van een mooie, Belgische wedstrijd doet echt deugd", zegt Deckers. "Ik had mijn zinnen gezet op de zege, maar de wedstrijd was zwaarder dan verwacht. Die passages op de Muur kruipen in de kleren. Maar als je wint, ben je dat snel vergeten."