• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegmaats van Kittel: "Er valt veel druk weg bij Marcel"

  0 / 0
  Quick-Step Floors kon meteen oogsten in de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk. Zijn ploegmaats doen het verhaal van de chaotische en uitgeregende etappe.

  Gilbert: "Kittel had zichzelf veel druk opgelegd"

  Philippe Gilbert zat met Quick-Step in het winnende kamp vandaag. "Een supermooie overwinning.  We zaten goed vooraan, want hier winnen was echt een doel voor ons."

  "De laatste 20 kilometer was er geen communicatie meer, maar samen met Bauer en Stybar hebben we dan maar beslist om het volle pond te geven", reageerde Gilbert.

  "Marcel (Kittel) zal ook opgelucht zijn, want er lag veel druk op zijn schouders. Die had hij zichzelf ook opgelegd, zeker met de start in Düsseldorf wilde hij zich meteen tonen."

  "Ik had iedereen nog gewaarschuwd voor die rotonde"

  Op 20 kilometer van de streep was er een grote valpartij aan de kop van het peloton. "Ongelooflijk. Ik had nog zo vaak herhaald dat dat een gevaarlijk punt was. In elke koers die langs die rotonde passeert, gebeurt er een valpartij", voegde Gilbert nog toe.

  Werkmier Vermote: "Ik vreesde er even voor"

  • Julien Vermote: "Ik ben echt blij dat we gewonnen hebben. Ik vreesde er even voor, want na die val moesten we temporiseren. En in een afdaling maak je niet veel goed op de vluchters. Iedereen keek een beetje naar elkaar, maar er moest gewoon gereden worden. Ik ben tevreden dat mijn werk niet voor niets geweest is. Dat Kittel onder druk stond? Als sprinter wil je sowieso winnen en liefst zo vroeg mogelijk. Maar zijn vorm is goed, hij is goed omringd en de motivatie is er."
  • Zdenek Stybar: "Dit is echt schitterend: de druk is meteen weg. Het was een nerveuze etappe, want iedereen wou vooraan zitten. We hadden in de finale andere afspraken gemaakt, maar in de chaos hebben we toch ons best gedaan."