• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Toekomst van ploeg? Daar kan ik nu niet op antwoorden"

  Quick-Step Floors oogste meteen in de Tour.

  Hoerastemming in het kamp van Quick-Step Floors: Marcel Kittel won de tweede rit in de Ronde van Frankrijk, tot grote tevredenheid van ploegbaas Patrick Lefevere. De West-Vlaming wou evenwel nog altijd niets lossen over de toekomst van de Belgische ploeg.

  "De sprint verliep chaotisch"

  Patrick Lefevere gaf toe dat zijn ploeg een gele droom had. "Maar Geraint Thomas stak er gisteren echt ver bovenuit. De gele droom was weg, of voor Marcel althans. Maar deze ritzege maakt veel goed."

  De Duitser klaarde de klus vrijwel alleen in de sprint. "Ik was wat ongerust, want het verliep chaotisch. Lotto-Soudal kwam impressionant naar voren, maar werd toch weggereden. Geen enkele ploeg was bekwaam om het te doen."

  "Dat de vluchters heel laat gegrepen werden? Je mag de regen en de gladde wegen niet onderschatten. Iedereen had stress en er was niet echt een ploeg die het initiatief nam om het gat toe te rijden."

  "Er wil niemand vertrekken"

  Bij Quick-Step Floors lopen de contracten aan het einde van dit seizoen af. Teammanager Patrick Lefevere had bij Sporza nog altijd geen nieuws over de toekomst van zijn renners.

  "Ik kan er jammer genoeg vandaag niet op antwoorden", bekent Lefevere. "Ik had mezelf met 30 juni een deadline gesteld. Maar ik heb mezelf ook formateur genoemd en die doet er soms langer over dan hij wil."

  "Of ik een nieuwe deadline stel? Neen, ik geef er geen meer. Maar als er tijdens de Tour geen nieuws komt, dan ziet het er niet goed uit. Er wil alleszins niemand vertrekken. Ik heb de indruk dat er momenteel niet te veel geld op de markt is."