• home
 • video
 • pas verschenen

  Kunstenaar Phinney blijft op het juiste pad door "emotional vomiting"

  0 / 0
  Taylor Phinney (Cannondale) pakt niet alleen uit met zijn kunsten op de fiets: ook met een penseel kan hij aardig uit de voeten. Zelf verwoordt hij het als "emotional vomiting".

  "Mediteren zorgt ervoor dat ik mentaal gefocust blijf"

  Taylor Phinney kende vandaag een begenadigde dag. Hij trok er al vroeg in de rit op uit en zong het uit tot de laatste kilometers.

  Bovendien kwam hij als eerste boven op beide hellingen en zo mocht hij na de rit de bolletjestrui in ontvangst nemen. Het doet wat met een mens, zo bewijst zijn eigenzinnige interview na de aankomst.

  "Ik heb vanochtend nochtans niet gemediteerd om de bolletjestrui te bemachtigen. De laatste tijd mediteer ik wel vaak om al mijn verschillende energiestromen te kanaliseren en mijn gevoelens te definiëren. Zo kan ik mijn instinct volgen. Go with the flow", liet Phinney optekenen.

  "Als wielrenner moet je letterlijk en figuurlijk op het goede pad blijven"

  "Het wielrennersbestaan heeft een serieuze impact. Alles is heel gestructureerd en dat kan voor een claustrofobisch gevoel zorgen. Om op het goede pad te blijven, moet je een uitlaatklep hebben. Daarom laat ik geregeld de kunstenaar in me los."

  "Het experimenteren met verschillende kleuren en texturen is goed voor de geest. Ik beschrijf het een beetje als "emotional vomiting". Een groot talent is aan mij niet verloren gegaan, maar het is soms nodig om mijn emoties te laten lopen", aldus Phinney.

  Gast in Vive le Vélo: "De Dalai lama van het peloton"

  Auteur Matthias M. R. Declercq is een fan van Taylor Phinney. "Hij is de meest atypische renner van het peloton. Hij ziet er heel modieus uit en het is een kunstenaar. Dat vind ik heel aantrekkelijk", zei de gast van Vive le Vélo.

  "In 2014 heeft hij zijn been op alle mogelijke plaatsen gebroken. Hij kwam toen in contact met het werk van Picasso en is tijdens zijn revalidatie begonnen met schilderen. Ik vind zijn werk fantastisch."

  "Het is een heel fijne kerel. Hij is een beetje de Dalai lama van het peloton. Maar hij is ook rock-'n-roll."

  Tweets: