• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse: "Ik ben zeker kandidaat voor de ploegkoers in Tokio"

  0 / 0
  Iljo Keisse was vanavond te gast in Vive Le Vélo. Hij blikte er vooruit op zijn toekomst en liet blijken dat hij zich kandidaat wil stellen voor de ploegkoers op de Olympische Spelen in 2020. "Een olympische medaille is het hoogste wat je in je carrière kan bereiken."

  "Bij Quick-Step is het nog wachten op witte rook"

  Iljo Keisse zat vanavond aan tafel bij Karl Vannieuwkerke. Hij liet er in zijn kaarten kijken voor de toekomst. "Meestal worden de contracten tijdens de Tour de France besproken. Als renner wil je sowieso graag weten waar je aan toe bent. Voor mij is het nog een beetje wachten op witte rook", liet hij optekenen.

  "Er is niks mooiers dan een olympische medaille"

  Op de Olympische Spelen 2020 in Tokio staat de ploegkoers weer op het programma. "Of dat me interesseert? Absoluut. Het is nog ver om er nu al rekening mee te gaan houden. Renners van mijn leeftijd sluiten meestal contracten af van één of twee jaar, dus ik heb nog tijd om over mijn toekomst na te denken."

  Het is duidelijk: de Spelen in Tokio spelen in het achterhoofd van Keisse. "De eerste keer op de Spelen werd het niets, de tweede keer behaalde ik een vierde plaats. Maar dat is niks waard in vergelijking met een medaille, natuurlijk. Niets is mooiers dan zo'n olympische eremetaal."

  "Ik ga mijn kandidatuur zeker indienen"

  Of Tokio 2020 in zijn planning past, valt nog af te wachten. "Ik ga zeker mijn kandidatuur indienen. Alles begint bij mezelf. Kan ik de combinatie wielrennen en ploegkoers maken? En wat zal ik allemaal moeten opofferen? Het zal allemaal meespelen in mijn beslissing."

  "Hoe dan ook, ik ben al op een respectabele leeftijd - zeker in 2020. Ervaring is evenwel belangrijk in de ploegkoers. Veel rijpe 30'ers hebben dat in het verleden al bewezen op de Spelen. De toekomst zal het moeten uitwijzen", besluit Keisse.