Ga naar de inhoud

meest recent

Hattrick voor Schurter, Van der Poel geeft op in Vallnord

 zo 2 juli 2017 16:20
Er stond ook vandaag geen maat op Schurter (archieffoto).
Nino Schurter heeft de derde Wereldbekermanche mountainbike gewonnen. De olympische kampioen was ook in Andorra ongenaakbaar. Mathieu van der Poel haalde de finish niet. Jens Schuermans was de eerste Belg op de 15e plaats.

Nino Schurter won de vorige manches in Tsjechië en Duitsland en was ook in de derde Wereldbekerwedstrijd helemaal op de afspraak. De Zwitser maakte er een onemanshow van en scoorde een zuivere drie op drie.

Mathieu van der Poel was in de vorige manche (eind mei) nog de grootste uitdager van Schurter, maar de Nederlander kende in Andorra geen goeie dag. Van der Poel kon zich nooit echt in de debatten mengen en gaf uiteindelijk op.

"Het draaide voor geen meter vandaag", reageert Van der Poel op de site van zijn ploeg. "De hoogte kan de oorzaak zijn. Bij de start verzuurde ik vrijwel meteen en ik heb mezelf bewust niet geforceerd."

De uitslag in Vallnord

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Wereldbeker 2017
datumwedstrijdwinnaar
21/05Nove Mesto (Tsj)Schurter
28/05Albstadt (Dui)Schurter
02/07Vallnord (And)Schurter
09/07Lenzerheide (Zwi)Schurter
06/08Mont-Saint-Anne (Can)Schurter
27/08Val di Sole (Ita)Schurter