• home
 • video
 • pas verschenen

  Grote verrassing: Manny Pacquiao is zijn WBO-titel kwijt

  Manny Pacquiao buigt het hoofd.

  De Australiër Jeff Horn heeft Manny Pacquiao onttroond als wereldkampioen in de WBO-klasse. De jury verkoos de 29-jarige ex-leraar na 12 ronden boven de 38-jarige Filipijn.

  Outsider Horn kampte vanaf de startbel zeer agressief, waardoor favoriet Pacquiao het overwicht niet kon behalen. De 11-voudige Filipijnse wereldkampioen moest zich beperken tot de tegenaanval en kon pas vanaf de negende ronde meer druk zetten.

  Horn plooide niet. Meer zelfs: in de laatste twee rondes kreeg hij de bovenhand. Uiteindelijk moest de jury de knoop doorhakken. De drie leden kenden de overwinning unaniem toe aan Horn: 117-111, 115-113, 115-113.

  Voor Pacquiao is het de 7e nederlaag in 67 kampen. Voor Horn is het de 16e zege in 17 kampen. 50.000 toeschouwers woonden de boksmatch bij in het Scuntorp Stadium in Brisbane (Aus). Het was de grootste bokswedstrijd in de Australische geschiedenis. De kamp werd live uitgezonden in Australië, de Filipijnen en 148 andere landen.

  "Ik respecteer de beslissing van de jury"

  "Al toen ik nog een klein kind was, droomde ik van de wereldtitel. Ik geloofde er ook echt in", zegt Jeff Horn. "Maar vergis je niet: dit was een uiterst zwaar gevecht. Op bepaalde momenten kwam Pacquiao er goed door. Zeker in de negende ronde. Maar ik ben geen opgever. Australiërs geven niet op. Ik herstel snel en kon terugkeren."

  De nederlaag van Pacquiao kwam als een donderslag bij heldere hemel op de Filipijnen. De senator begreep het zelf niet goed. "Dit was zwaar. Ik had nooit verwacht dat het zo zwaar zou zijn. Maar goed, dit is "part of the game". De juryleden hebben beslist. Die beslissing respecteer ik", zegt Pacquiao.

  Tweets:

  Foto's: