• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Vooraf had ik getekend voor zo'n resultaat"

  Chris Froome: "We hebben de ploeg om de koers in handen te nemen."

  0 / 0
  Chris Froome was gisteren na de openingstijdrit de grote winnaar onder de favorieten. Hij nam meer dan een halve minuut op zijn rivalen. "Ik heb geen risico's genomen. Ik voelde dat ik veel kracht had op de rechte stukken", zei de titelverdediger.

  Froome eindigde als enige van de favorieten voor de eindzege in de top 10 en zette zijn rivalen op meer dan een halve minuut. "Voor de tijdrit had ik zeker voor zo'n resultaat getekend", zegt de Brit van Sky.

  "Ik ben heel voorzichtig geweest in de bochten. Ik heb enkele valpartijen gezien en ik wou zelf geen risico's nemen, dat was het niet waard. Maar ik voelde dat ik kracht had op de rechte stukken."

  Zijn ploegmaats toonden ook hun kracht met naast ritwinnaar Thomas en Froome zelf ook Kirijenka en Kwiatkowski in de top 10. "Dat toont hoe sterk onze ploeg is. Dit moet ons vertrouwen geven."

  "De gele trui zal de hele ploeg een boost geven de komende dagen", denkt Froome. "We zullen de komende dagen wellicht op kop moeten rijden om de gele trui te beschermen, maar dat is niet erg. We hebben de ploeg om de koers in handen te nemen."