• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland en Chili mogen tijdens finale live-matchbeelden bekijken op tablet

  De 2 landen kunnen dit soort beelden zelf live bekijken.

  Vanavond spelen Duitsland en Chili voor de eindzege in de Confederations Cup. Voor de eerste keer in de geschiedenis mogen leden van de technische staf wedstrijdbeelden en -statistieken live bekijken. Ze krijgen daardoor enkele tablets ter beschikking.

  Elk team krijgt drie tablets. Twee videoanalisten, de ene in de tribune en de andere op de bank, kunnen de match op een tablet volgen, net als de medische staf.

  Het is de eerste keer dat teams tijdens een FIFA-toernooi van zo'n technologie gebruik kunnen maken. De wereldbond wil met het experiment de mogelijke voordelen van technische hulpmiddelen tijdens de wedstrijd onderzoeken.

  De stafleden kunnen op de tablet de precieze positie van de voetballers zien en krijgen info over onder meer de passing en de pressing van een ploeg. Wedstrijdbeelden verschijnen met een vertraging van 30 seconden.

  Na afloop van de partij zullen beide landen hun bevindingen overbrengen aan de FIFA.