• home
 • video
 • pas verschenen

  De Cauwer en Wuyts: "Geen stootkussens in natte bochten was eigenlijk fout ASO"

  Valverde botste in de regen met hoge snelheid tegen de dranghekken.

  0 / 0
  De tijdrit in Düsseldorf gisteren werd ontsierd door enkele zware valpartijen in de bochten op het natte wegdek en de bijhorende opgaves van toppers als Alejandro Valverde (Movistar) en Ion Izagirre (Bahrain). Onze tv-commentatoren leggen de dag nadien de vinger op de wonde. "Tour-organisator ASO had gezien de weersomstandigheden wat moeten doen."

  Michel Wuyts en José De Cauwer stelden in het begin van de live-uitzending met beelden vanuit Düsseldorf vast dat het Duitse organisatiecomité en de Duitse stad "veel zin voor orde" tentoonspreidden, aldus Wuyts. "Het valt je overal meteen op."

  De Cauwer beaamde, maar counterde ook: "Toch wordt er een kleine kanttekening gemaakt door sommige mensen, gisteren en vandaag: dat er geen stootkussens lagen in die bochten. Dat is niet de fout van de (lokale) organisatie, niet de fout van Düsseldorf, maar eigenlijk de fout van ASO." Dat is de organisatie van de Tour.

  Wuyts volgt zijn collega: "Zeker gezien de weersomstandigheden had men in die paar stevige bochten die op het parcours lagen wat moeten doen."

  De Cauwer weet wat: "Men had minstens de nadars achteruit op de stoep moeten zetten. Nu stonden ze voor de stoep. Oké, dan kan je misschien de stoep raken, maar dit is nog veel erger. Men had natuurlijk de "worst case" niet echt ingeschat, maar dit had beter gekund."

  Naesen in Vive le Vélo: "Valverde was kansloos in die bocht"