• home
 • video
 • pas verschenen

  "Alleen een beetje bloed aan de knie van Bardet en wat schaafwonden bij Froome"

  Naesen moet wachten op Bardet.

  0 / 0

  Naesen moet wachten op Bardet.

  Het was even schrikken 30 kilometer voor Luik. Chris Froome en Romain Bardet waren de grootste namen bij een val aan een rotonde. Maar ze keerden zonder veel problemen terug.

  Oliver Naesen, een ploegmaat van Romain Bardet bij AG2R, zag het allemaal gebeuren. "Ik lag er zelf niet bij, Romain wel. Het was al een tijdje gevaarlijk met die regen", zegt Naesen.

  "Ik voelde het wat aankomen en had op de kaart al gezien dat het opletten zou worden aan die rotonde."

  "Er lag blijkbaar ook nog wat olie op dat punt. Van de eerste 30 renners in het peloton schoven er 20 tegen de vlakte."

  "Op dat moment moet je even wachten natuurlijk en de kopman weer naar voren brengen. Of hij er erg aan toe was? Ik zag een klein beetje bloed aan zijn knie en het buitenste velletje was eraf, maar meer dan dat is het niet."

  "We hebben Romain weer in het peloton kunnen brengen. Bij zo'n val is er wel wat solidariteit bij de renners, waardoor we snel konden terugkeren."

  "Froome heeft wat schaafwonden"

  Servais Knaven had meteen na de finish ook geruststellend nieuws over Chris Froome. "Het ziet er allemaal goed uit. Chris heeft de etappe in het peloton vrij makkelijk uitgereden en daarna zijn afkoeling gedaan", zegt de Nederlandse ploegleider van Team Sky.

  "Hij heeft wat schaafwonden, maar het valt mee. Dat is geen paniek. Hij zat op het einde van de rit al weer vrij ver voorin, dat is vaak een goed teken. Of we bang zijn voor dit soort toestanden? Neen. Zulke dingen heb je niet in de hand, dus moet je er niet te veel onder nadenken. Je probeert het gevaar te vermijden, maar als anderen onderuit gaan, heb je dat niet in de hand."

  De val van Froome en Bardet: