• home
 • video
 • pas verschenen

  Vraag het aan Michel en José: "Latour wordt de revelatie"

  Michel Wuyts en José De Cauwer voor de start van de Tour.

  Michel Wuyts en José De Cauwer maakten voor de start van de eerste rit even tijd om op Facebook vragen te beantwoorden van de kijkers. "Of het een spannende Tour wordt? Dat hopen we." Ook de komende dagen zullen onze commentatoren nog vragen beantwoorden.

  Wie is de grote favoriet vandaag?

  Wuyts: "Tony Martin"

  De Cauwer: "Stefan Küng."

  Wuyts: "Ik denk dat Marcel Kittel de beste sprinter wordt vandaag. Als hij hier op minder dan 10 seconden binnenkomt, kan hij morgen de gele trui pakken."

  Wie wordt de beste Belg in de tijdrit?

  Wuyts: "Gilbert misschien. Al heeft die nog geen meter op een tijdritfiets getraind dit seizoen."

  De Cauwer: "Wellens en De Gendt zullen zich weren. En Van Avermaet. Die heeft ook al goeie tijdritten gereden. En hij droomt van die gele trui na de derde rit."

  Is de tijdritfiets van Canyon de beste?

  Wuyts: "Tony Martin is formeel. Hij zegt dat het de beste fiets is waar hij ooit mee gereden heeft. En als iemand recht van spreken heeft, is hij het wel."

  De Cauwer: "Vorig jaar zei hij nog Specialized. Iedereen verdedigt de fiets van zijn sponsor. Het is heel moeilijk om daar een uitspraak over te doen. Ik denk dat er geen slechte fietsen meer bestaan. Een goeie renner blijft het belangrijkste."

  Wordt het een spannende Tour?

  Wuyts: "Dat hopen en verwachten we wel. Er zijn tekenen dat het met Sky en met Froome minder gaat dan de vorige jaren. En anderen zijn weer sterker."

  De Cauwer: "Ik wens Froome geen nederlaag toe, maar ik hoop wel dat het een Tour wordt die niet zo gecontroleerd wordt door Sky."

  Wuyts: "Vorig jaar genoten we van de talloze ontsnappingen van Belgen, nu hopen we dat er ook vooraan bij de klassementsmannen meer te beleven zal zijn."

  Wie wordt de revelatie van deze Tour?

  De Cauwer: "Pierre Latour. Hij was al de revelatie van het Frans kampioenschap tijdrijden. En hij won vorig jaar een rit in de Vuelta. Ik heb een boon voor Latour. We zullen hem hier zeven keer zien lossen, maar ook acht keer zien terugkomen."

  Nog een vraag? Stel ze via Twitter met #vraaghetaanmichel

  Als je tijdens een rit plots met een prangende vraag zit over de koers, dan kan je die stellen aan Michel Wuyts en José De Cauwer. Tweet je vraag met de hashtag "#vraaghetaanmichel" en wie weet wordt jouw vraag op tv voorgeschoteld aan onze commentatoren.