• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzichtigheid troef bij de Belgen vandaag: "Gevaarlijk glad parcours"

  De Belgen namen vandaag geen overbodige risico's.

  0 / 0

  De Belgen namen vandaag geen overbodige risico's.

  16 Belgen stonden vandaag aan de start van de Tour de France. De meesten richten hun pijlen op volgende week en namen vandaag dan ook geen overbodige risico's. Jan Bakelants kwam nog even terug op zijn ophefmakende uitspraak: "Bild creëerde een schandaal vanuit het niets"

  Benoot: "Nat en technisch parcours maakte het erg moeilijk"

  Tiesj Benoot verscheen vandaag voor het eerst aan de start van de Tour de France. "Het natte en technische parcours maakte het niet gemakkelijk. Ik heb dan ook geen overbodige risico's genomen, want dat zou zonde zijn met zicht op de volgende weken. Morgen begint de Tour pas echt", reageerde hij na aankomst.

  De Lotto-renner tempert de verwachtingen. "Het belangrijkste doel voor mij is Parijs halen. Ik wil vooral mijn goede benen van de Dauphiné terugvinden, zo kan ik mijn ploeg van dienst zijn en mezelf misschien eens tonen in een lange vlucht."

  Keukeleire: "Niet zo plezant in de regen"

  Ook bij Julien Vermote en Jens Keukeleire was het voorzichtigheid troef. "Een mooi parcours hier in Düsseldorf, maar niet zo plezant in de regen natuurlijk. Ik heb heb dan ook geen risico's genomen. Wel een leuke opener, ik heb eens goed mijn longen kunnen openzetten", reageerde Keukeleire.

  Vermote, tijdritspecialist, gaf zich toch ook niet 100%. "Het was echt gevaarlijk glad op de weg. Ik ben zelfs 2 keer weggeschoven omdat ik na een bocht te snel aanzette."

  Bakelants: "Voor Bild is de Tour zelf precies niet belangrijk genoeg"

  Jan Bakelants koos eieren voor zijn geld en nam geen overdreven risico's. Hij zal deze Tour in functie van kopman Bardet moeten rijden, maar wil ook zelf zijn kans gaan. "Misschien kan ik me maandag wel tonen. Daarom heb ik dus vandaag ook niet alles uit de kast gehaald", gaf hij aan.

  De heisa rond zijn ophefmakende uitspraak woedt nog steeds na in de Duitse pers - vandaag haalde Bild Zeitung het debacle nog maar eens aan. "Ze creëren een schandaal rond een futiliteit. Is de Tour de France dan niet belangrijk genoeg voor Bild? Ik denk dat de Duitsers nog een lange weg voor de boeg hebben vooraleer ze het wielrennen weer in de armen kunnen sluiten", besloot hij.

  Van Avermaet: "De Tour begint morgen pas echt"

  Ook Greg Van Avermaet verspilde vandaag zijn krachten niet. "Ik wilde vooral geen risico nemen - ik wist dat ik vandaag toch niet voor de winst zou meedoen."

  "Misschien ben ik zelfs wat te voorzichtig geweest, want bij sommige bochten verloor ik heel veel snelheid. Enfin, de Tour begint morgen pas echt. Een gele droom? Nee, die koesterde ik vandaag zeker niet."

  Gilbert: "Maandag het geel veroveren zou een droom zijn"

  Philippe Gilbert gaf het volle pond vannamiddag. "Mijn ploegmaats zeiden dat ik me in het eerste deel niet hoefde te sparen, en die raad heb ik dan ook opgevolgd. Het constante remmen en versnellen maakte het wel lastig. Het parcours was heel technisch. Gelukkig kon ik me focussen op de renner voor me", gaf Gilbert aan. "Maandag het geel veroveren in Longwy? Daar zou ik meteen voor tekenen."