• home
 • video
 • pas verschenen

  Venanzi: "Gent is een mooie bende hypocrieten"

  Bruno Venanzi hoopt Standard opnieuw naar de top te loodsen.

  Dat AA Gent de Kroatische international Franko Andrijasevic heeft weggesnoept voor de neus van Standard, zit voorzitter Bruno Venanzi nog altijd hoog. "Hypocrisie is blijkbaar meer wijdverspreid in het voetbal dan ik me kon voorstellen."

  Venanzi: "We willen om de twee jaar in de top drie eindigen"

  Het is ondertussen al twee jaar geleden dat Bruno Venanzi Standard overkocht van Roland Duchâtelet. "Mijn eerste taak hier was de financiën op orde krijgen", vertelt de voorzitter aan La Dernière Heure. "Dat is ondertussen gelukt en er is nu ook een heldere sportieve structuur. Iedereen heeft een duidelijke jobomschrijving."

  Standard kan zich nu dus weer volop richten op de sportieve ambities. "Het rapport van de voorbije twee jaren is maar middelmatig. We eindigden twee seizoenen op rij in Play-off II, maar ik zeg toch middelmatig omdat we in 2016 wel de Beker van België hebben gewonnen. Zo konden we toch een mooie campagne neerzetten in de Europa League."

  "Maar we willen nu elk jaar strijden in Play-off I en een keer om de twee jaar in de top drie eindigen. Het doel is Standard doen klimmen in de Belgische en de Europese hiërarchie."

  "We hopen niet om te kunnen wedijveren met Real Madrid, maar als je kijkt naar de progressie van enkele Franse clubs, dan moet het ook mogelijk zijn om het niveau van de Belgische competitie omhoog te tillen."

  Venanzi: "Zelfs als concurrenten moet je eerlijk zijn tegen elkaar"

  Venanzi is duidelijk ambitieus om de Belgische competitie op de Europese kaart te zetten. "Dat kan enkel als er een nivellering is aan de top van het Belgische voetbal. Maar als clubs, zoals AA Gent, uitpakken met kleinzielige ingrepen..."

  De voorzitter doelt op het feit dat AA Gent voor de neus van Standard ging lopen met Franko Andrijasevic. De speler had een persoonlijke overeenkomst met de Luikenaars, Gent had er eerst een met de club van Andrijasevic.

  Venanzi: "Gent is een mooie bende hypocrieten. De hypocrisie is blijkbaar wijdverspreid in ons voetbalmilieu, meer dan ik me kon voorstellen."

  "Ik heb wel heel goede relaties met Brugge en Anderlecht. Ook al zijn we concurrenten, het blijft belangrijk om eerlijk te zijn tegen elkaar."