• home
 • video
 • pas verschenen

  Drama: Valverde moet Tour nu al verlaten met gebroken knieschijf

  0 / 0
  Alejandro Valverde (Movistar) is de eerste renner die de strijd moet staken in deze Tour. Hij kwam hard ten val in de openingstijdrit en belandde in de hekken. De Spanjaard werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar uit onderzoeken bleek dat zijn knieschijf gebroken is.

  Het natte wegdek in Düsseldorf leidde tot heel wat slippertjes, maar ervaren rot Alejandro Valverde liet zich toch nog verrassen. Hij dook erg snel een scherpe bocht in en gleed pijnlijk onderuit.

  De 37-jarige renner knalde met zijn been tegen de hekken. Hij bleef lang liggen en greep naar zijn hoofd. De Spanjaard leek meteen te weten hoe laat het was.

  Hij liep ook schaafwonden op en kreeg een harde klap te verwerken in zijn zij. Onderzoek in het ziekenhuis toonde aan dat zijn knieschijf gebroken is.

  Voor Valverde zit de Ronde van Frankrijk er dus al erg snel op. Dat is niet alleen voor hem een drama, maar ook voor zijn ploeg. Kopman Quintana verliest zijn luitenant al in de eerste rit.

  "Kans is klein dat hij dit jaar nog kan koersen"

  "Eerst dachten we dat Alejandro gewoon een klein slippertje had gemaakt. Toen hij niet meteen rechtkrabbelde, beseften we dat er iets mis was. Een droevige start van de Tour voor ons", reageert Jose Vicente Garcia, ploegleider van Movistar.

  Nairo Quintana: "De opgave van Valverde is een klap voor heel het team. Hij is een geweldige ploegmaat, spijtig dat zijn Tour er nu al op zit."

  De balans werd nog zwaarder voor Valverde. Hij heeft niet alleen zijn knieschijf, maar ook zijn sprongbeen gebroken. "De dokters hebben besloten om hem vandaag nog te opereren. De kans is klein dat hij dit jaar nog kan koersen", klinkt het.

  Triest nieuws voor Movistar op de eerste dag: