• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge haalt Perbet weg bij AA Gent

  Perbet poseert samen met Bayat, Mannaert en zijn vrouw.

  0 / 0
  Club Brugge heeft een opvallende transfer afgerond. Het heeft Jérémy Perbet weggehaald bij concurrent AA Gent. De Franse goaltjesdief tekende een contract voor twee seizoenen. "Een direct inzetbare spits was absoluut noodzakelijk", zegt Ivan Leko.

  AA Gent haalde Jérémy Perbet vorig seizoen naar de Ghelamco Arena, maar ondanks enkele belangrijke doelpunten (onder meer tegen Tottenham) kon de goaltjesdief zich niet doorzetten onder Hein Vanhaezebrouck.

  Nu geeft Club Brugge hem een nieuwe kans bij een Belgische topclub. Perbet heeft in Brugge zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen.

  "Ik wou Jérémy er heel graag bij", zegt coach Ivan Leko. "Wesley is 2 maanden out door een lichte vorm van meningitis en Diaby komt net terug uit een lange blessure. Voor de belangrijke Europese voorrondes was een direct inzetbare extra spits absoluut noodzakelijk."

  "Jérémy past binnen dit profiel. Het is een jongen met een fantastische mentaliteit. Vorig seizoen belandde hij op een zijspoor bij Gent, maar scoorde er toch nog 16 keer. In mijn gesprekken met hem merkte ik een enorme honger en drive."

  Mogi Bayat had al een hint in petto op Twitter:

  Coach Leko over Torhout en Perbet: