• home
 • video
 • pas verschenen

  Anak Verhoeven klimt naar Europese titel

  Anak Verhoeven is wereldtop in het muurklimmen.

  Muurklimster Anak Verhoeven (20) heeft zich in Italië tot Europees kampioene muurklimmen in de lead-competitie gekroond. Ze klopte in de Dolomieten Mina Markovic uit Slovenië en Jessica Pilz uit Oostenrijk.

  Anak Verhoeven is wereldtop in het muurklimmen. Vorig jaar klom ze naar de tweede plaats in de Wereldbeker. Op het wereldkampioenschap graaide ze het zilver mee.

  Olympische sport in 2020

  Er zijn 3 disciplines in het muurklimmen: de difficulty (of lead), boulder (of bloc) en het klimmen tegen snelheid (speed). Vanaf de Spelen van 2020 in Tokio staat muurklimmen op het olympisch programma. De olympische muurklimmers en -klimsters zullen een combinatie van de drie disciplines moeten afwerken.