• home
 • video
 • pas verschenen

  McEnroe heeft spijt van uitspraak over Serena: "Is appels met peren vergelijken"

  John McEnroe heeft spijt dat hij gezegd heeft dat Serena Williams er in het mannentennis niet aan te pas zou komen. "Ik wist niet dat het zo'n commotie zou veroorzaken", zei hij voor de start van Wimbledon.

  "Als Serena Williams bij de mannen zou spelen, zou ze 700e staan." Met die uitspraak zorgde John McEnroe vorige week voor een beetje ophef in tennisland. De ex-tennisser kreeg er in de media flink van langs en ook Serena Williams reageerde geprikkeld.

  Op een persconferentie voor de start van Wimbledon kwam McEnroe nog eens terug op zijn uitspraak. Hij blijft achter zijn standpunt staan, maar geeft toe dat hij beter niets gezegd had.

  "Er is een niveauverschil tussen het mannen- en het vrouwentennis. Dat is toch niet wereldschokkend? Maar ik had die uitspraken beter niet gedaan. Ik wist niet dat het zo veel ophef zou veroorzaken."

  "Het is toch appels met peren vergelijken. Serena is een fantastische speelster. Zonder haar zou het Amerikaanse tennis nog meer in de problemen zitten."