• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ik was nog nooit zo fris bij de start van de Tour"

  Chris Froome maakte een ontspannen indruk op zijn persconferentie.

  Chris Froome liet in de aanloop naar de Tour nog niet te veel in zijn kaarten kijken. Zelf maakt hij zich geen zorgen. "Ik sta precies waar ik moet staan", zegt titelverdediger Froome, die op een vierde eindzege mikt.

  Telkens wanneer hij de Tour de France won, won Chris Froome een maand ervoor de Dauphiné. Nu werd de Brit van Team Sky slechts vierde. Een teken aan de wand? Absoluut niet, zo verzekert Froome ons.

  "Ik ben klaar voor de komende drie weken. Ik sta precies waar ik moet staan. Ik heb een licht programma gereden dit jaar, waardoor ik nog nooit zo fris aan de start van de Tour heb gestaan."

  Froome lijkt iets minder sterk dan de voorbije jaren en ook zijn team maakte nog niet veel indruk. Opnieuw maakt Froome zich geen zorgen. Integendeel. "We willen de sterkte van onze ploeg zo goed mogelijk uitbuiten tijdens de Tour."

  "Wie deze Tour wil winnen, zal aanvallend moeten rijden. Het wordt een open wedstrijd", schat Froome, die wel zijn ex-ploegmaat Richie Porte aanwijst als zijn grootste concurrent. "Maar ik heb de ervaring van al eens in deze positie gezeten te hebben."

  Contractverlenging tot 2021: "In wielertermen ben ik nog jong"

  Chris Froome gaf op de persconferentie in Düsseldorf ook aan dat hij op het punt staat zijn contract bij Sky te verlengen tot 2021. Dan zal hij 36 jaar zijn. "In wielertermen ben ik nog jong", zegt Froome, die vermoedt dat hij nog tot zijn 38e op topniveau kan meedraaien.