• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants biedt excuses aan na grap over podiummiss: "Was ongepast"

  Jan Bakelants verontschuldigde zich op Twitter.

  Jan Bakelants heeft zich verontschuldigd voor de grapjes die hij gemaakt had in een interview met Het Laatste Nieuws. Hij had daarmee de podiummissen in de Tour beledigd. "Mijn excuses aan iedereen die ik met mijn uitspraken gekwetst heb."

  Voor de Tour kreeg Jan Bakelants in de krant enkele korte vraagjes voorgeschoteld. De renner van AG2R antwoordde met een knipoog en zei onder andere dat hij zeker condooms zou meenemen naar de Tour, "omdat je nooit weet waar die podiummissen allemaal hebben uitgehangen".

  Die grap schoot bij de organisatie van de Ronde van Frankrijk in het verkeerde keelgat. Tourbaas Christian Prudhomme wou dat de Belg zijn excuses aanbood en ook zijn team vond de uitspraken van Bakelants getuigen van slechte smaak.

  Jan Bakelants heeft de kritiek van bovenaf ter harte genomen en heeft zich vanmorgen op Twitter geëxcuseerd. "Mijn oprechte excuses aan iedereen die ik gekwetst heb met mijn woorden in een zogezegd humoristisch interview. Mijn woorden waren ongepast."