• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorstel: finales van Daviscup en Fed Cup in 1 weekend in Genève

  De ITF wil de finales van de Daviscup en Fed Cup samenbrengen.

  De Internationale tennisfederatie (ITF) wil vanaf 2018 de finales van de Daviscup en de Fed Cup samenbrengen in één groot toernooi: de World Cup of Tennis. De eerste drie edities van dit sportevent vinden plaats in het Zwitserse Genève.

  "We willen het aanzien van deze iconische toernooien verhogen"

  Als de Algemene Vergadering van de ITF het voorstel goedkeurt, zullen de Daviscup en de Fed Cup hun krachten binnenkort bundelen. De finales zouden worden samengebracht om het aanzien van de twee tenniscompetities te verhogen.

  "We willen de charme van deze historische toernooien maximaliseren door ze samen te brengen in een World Cup of Tennis", zegt ITF-voorzitter David Haggerty.

  "De succesformule van de Super Bowl en de Champions League-finale volgen"

  De eerste drie edities zullen plaatsvinden op de indoor-hardcourts van Palexpo, een evenementenhal in Genève die plaats biedt aan 18.000 kijkers.

  Dat deze locatie nu al vast staat, is uitzonderlijk. "Hiermee willen we het voorbeeld van de succesvolle Super Bowl en Champions League-finale volgen. Door de locatie nu al kenbaar te maken, kan Genève zich ideaal voorbereiden en alles op niveau van een grandslamtoernooi krijgen."

  Voor de eerste rondes blijft het huidige format van de Daviscup en Fed Cup gewoon bestaan. Doordat de nieuwe World Cup of Tennis de halve finales samen met de finales combineert, kan de Fed Cup haar Wereldgroep wel uitbreiden naar 16 landen, zoals bij de Daviscup.