• home
 • video
 • pas verschenen

  T3 (Tim, Tiesj en Thomas) wil aanvallen in de Tour: "Samen zijn we sterk"

  Rijgt een van deze 3 musketiers een ritzege aan zijn degen in de Tour?

  Bij Lotto-Soudal trekken ze met een duidelijk plan naar de Tour: werken voor André Greipel op het vlakke en vrijbuiten in de overgangs- en bergritten. Met Tiesj Benoot, Tim Wellens en Thomas De Gendt (T3) hebben ze voor dat laatste werk in ieder geval drie sterke krachten.

  Benoot: "Vol zelfvertrouwen voor eerste Tour, maar ook nieuwsgierig"

  Tiesj Benoot rijdt voor het eerst in zijn carrière een grote ronde en het is meteen de Tour. "Ik kijk er heel erg naar uit. Na het voorjaar heb ik hier naartoe gewerkt."

  "In de Dauphiné kreeg ik bevestiging van mijn goeie conditie (hij werd 12e in de eindstand). Dat geeft me meer vertrouwen. Toch blijf ik nieuwsgierig, want het is de eerste keer dat ik 3 weken na elkaar zal koersen."

  We kennen Benoot als een renner voor de Vlaamse kasseien en hellingen, maar in de Dauphiné peddelde hij met de besten omhoog. "Ik heb daar niet alleen de buitenwereld verbaasd, maar ook mezelf. Ik reed er tussen de beste klimmers van de wereld."

  "In de Tour zou ik ook wel durven mee te gaan met die toppers, maar het ook nog kunnen is iets anders. Ik denk niet dat ik moet wachten op de toppers, maar meegaan met de ontsnapping in de lastige etappes en dan hopen dat die ver kan dragen."

  Wellens: "Ik heb 2 jaar geleden veel geleerd"

  Tim Wellens heeft al één Tour op zijn teller staan, maar het was er eentje om snel te vergeten. In 2015 maakten zijn steile ambities al snel plaats voor diepe deceptie.

  "Ik heb 2 jaar geleden veel geleerd. Ik weet nu tenminste wat op mij af zal komen."

  "In de vlakke etappes rijdt de hele ploeg in dienst van André (Greipel), maar daarnaast zijn er nog genoeg ritten voor vrijbuiters zoals ik, Thomas (De Gendt), Tiesj (Benoot) en Tony (Gallopin). We kunnen op meerdere renners spelen. Samen zijn we sterk."

  De Gendt: "Ze laten me niet meer zomaar rijden"

  Thomas De Gendt is een man van vele oorlogen in de Tour. In zijn vier deelnames liet hij zich elke keer opmerken, met als klap op de vuurpijl uiteraard zijn zege op de Mont Ventoux vorig jaar.

  In de Dauphiné bewees De Gendt met een ritzege en enkele dagen leiderstrui dat hij er net op tijd weer staat, ondanks een polsblessure. "Maar die zal me niet veel parten meer spelen."

  "Ze beginnen me wel stilaan te kennen, dus ik word wat geviseerd. Bij een vlakke start is het moeilijk om nog weg te geraken, dan is het meer een loterij. Maar bij een lastige start van de etappe en goeie benen lukt het wel nog."

  De Gendt heeft dus net als Benoot en Wellens een ontsnappingsplan. "En daarnaast zal ik werken voor Greipel. Als hij een paar keer kan winnen, is het ook een geslaagde Tour."