• home
 • video
 • pas verschenen

  Röber: "Moeskroen moet volgend jaar in de middenmoot meedraaien"

  Jürgen Röber wil Moeskroen naar een hoger niveau tillen.

  Als kersvers sportief directeur van Royal Excelsior Moeskroen steekt Jürgen Röber zijn ambities niet onder stoelen of banken. "De club mag volgend seizoen geen genoegen nemen met de degradatiestrijd. Het doel is om een stabiele middenmoter te worden."

  "Rednic en ik delen dezelfde visie"

  Jürgen Röber werd woensdag voorgesteld als nieuwe sportief directeur van Royal Excel Moeskroen. De 63-jarige Duitser doorzwom al vele - vooral Duitse - watertjes in zijn spelers- en trainerscarrière.

  Als sportief directeur was hij al even aan de slag bij het Turkse Osmanlispor. "Ik wist niks van het Turkse voetbal, maar we behaalden toch een ticket voor de Europa League. Hopelijk kan ik me even snel aanpassen aan de Belgische competitie. Het doel is om van Moeskroen een stabiele middenmoter te maken", zegt Röber.

  "Ik wil mijn ervaring delen met iedereen. Volgens mij ligt fysieke arbeid aan de basis van alles. Dat moeten we combineren met een gezonde dosis vechtlust. Daar treedt coach Mircea Rednic me helemaal in bij."

  Versterkingen op komst

  Om de ambities kracht bij te zetten, roert Moeskroen zich ook op de transfermarkt. Paul Allaerts, algemeen directeur van Moeskroen, bevestigde intussen de transfers van Jean Butez en Dalibor Volas.

  Butez is een 22-jarige doelman die Moeskroen een jaar huurt van Rijsel. Volas, een 30-jarige Sloveense spits, tekent een contract voor een jaar met optie op een extra jaar. Afgelopen seizoen scoorde hij 15 doelpunten in 28 wedstrijden voor de Sloveense eersteklasser NK Celje.

  "We zijn nog op zoek naar extra versterkingen. Momenteel lopen er onderhandelingen met Yoni Buyens, Sinan Bolat, en Logan Bailly", besluit Allaerts.