• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers na verlies tegen Spanje: "Met hen zullen we ook clashen op EK"

  Knopen de Red Panters donderdag opnieuw aan met een zege?

  0 / 0

  Knopen de Red Panters donderdag opnieuw aan met een zege?

  De Red Panthers hebben gisteren hun laatste groepswedstrijd in de halve finale van de World League verloren tegen Spanje. Spanje wordt ook een tegenstander van de nationale hockeyvrouwen op het EK. "We leren uit onze fouten", zei Alix Gerniers na de match.

  In absoluut hondenweer verloren de Red Panthers met 0-1. Vooral in de eerste helft domineerden de Spaanse vrouwen. Zorgt dat voor ongerustheid voor de groepsfase van het EK? België en Spanje zitten in een groep met het ongenaakbare Nederland en de haalbare kaart Tsjechië. 

  "Spanje heeft ons vanavond flink doen twijfelen", zei bondscoach Niels Thijssen. "Ze zijn net als wij opnieuw aan de oppervlakte aan het komen, maar hebben die stap iets eerder gezet."

  "Maar vandaag hebben we al gezien dat we aan elkaar gewaagd zijn. Nederland laat ik even buiten beschouwing voor de groepswinst op het EK. Dan is het duidelijk dat het een clash zal worden met Spanje in onze poule. De kansen zijn fiftyfifty."

  Speelster Alix Gerniers denkt er net zo over. "Waren we de eerste helft wakker geweest, dan zou de wedstrijd anders zijn verlopen."

  "Maar we leren uit onze fouten. Stress is er dus zeker niet. We zullen nog stappen zetten voor het EK."

  Red Panthers kunnen in kwartfinale revanche nemen voor olympisch drama

  Voor de focus op het EK wordt gericht, treffen de Red Panthers Zuid-Korea in de kwartfinales van de World League in België. Een land waar ze nog een openstaande rekening mee hebben. 

  Twee jaar geleden kostte een nederlaag tegen Zuid-Korea de Belgische hockeyvrouwen een ticket voor de Olympische Spelen. "Het kan een mooie revanche worden", zegt Alix Gerniers, die er toen bij was.

  "Ik hoop dat het niet hetzelfde scenario wordt. Ik ben overtuigd dat we deze keer wel kunnen winnen. In twee jaar hebben we fysiek en technisch stappen vooruit gezet."

  "De kansen zijn ook in deze match ongeveer gelijk", zegt bondscoach Niels Thijssen. "Dankzij ons thuisvoordeel misschien 51-49. Maar het wordt close."

  "Die wedstrijd van twee jaar geleden zullen sommigen niet kunnen wegsteken, maar emoties gaan ons plan niet beïnvloeden. De ploeg van Zuid-Korea is wat veranderd, maar ze blijven enorm gevaarlijk. Vooral op de counter."