• home
 • video
 • pas verschenen

  De ideale Tour-ploeg van Wuyts: "Ik kan Van Avermaet niet betalen"

  Michel Wuyts kiest niet voor de verwachte grote namen.

  0 / 0
  De komende dagen blikken we met Michel Wuyts vooruit op de Tour. Als aperitiefhapje serveren we jullie vandaag al het Dream Team van de Sporza-commentator. "Ik zou graag Van Avermaet in mijn team zetten, maar die kan ik niet betalen."

  "Voor je zo'n ploeg samenstelt, moet je je afvragen: wil je voor een klassement gaan of voor ritwinst?", opent Michel Wuyts. "Ik zou zelf voor beide proberen te gaan."

  "Geef mij dus maar Fabio Aru en Esteban Chaves als kopmannen. Ik zou het dan de ploeg van de sympathie willen noemen."

  "Aru en Chaves zijn twee jongens die altijd geluk uitstralen, met een hoog emo-gehalte. Van Chaves denk ik altijd: dat is de gelukkigste Colombiaan ter wereld. Die lacht altijd. Zo werd hij ook met de glimlach 2e in de Giro 2016, ook al verloor hij het roze pas op de voorlaatste dag."

  "Het zijn kerels die hoog kunnen eindigen én voldoende panache en explosief vermogen hebben om voor ritwinst te gaan bij een finish bergop."

  "Naesen heeft een krachtenarsenaal waarvan we het einde nog niet kennen"

  "Een sprinter zal in mijn ploeg niet passen", beseft Wuyts. "Voor mijn knechten ga ik renners bij verschillende ploegen sprokkelen. Ik zou eerst al Andrey Amador bij Movistar wegplukken."

  "Van Sky neem ik Sergio Henao voor in de bergen, Luke Rowe voor in de vlakte en ten slotte ook Vasil Kirijenka. Aan die laatste kun je alles vragen."

  Ook de Belgen laat Wuyts niet in de kou staan. "Ik neem graag Belgisch kampioen Oliver Naesen mee. Om veel publiciteit te vangen en om zijn eigen kans te laten gaan in de overgangsetappes."

  "Hij zal ook zeker zijn werk doen voor de kopman. Naesen heeft een krachtenarsenaal waarvan we het einde nog niet kennen."

  "Ik zou ook graag Greg Van Avermaet kiezen, maar die zal ik niet kunnen betalen. Doe mij dan maar Tiesj Benoot."

  "Het onstuimige van Aru en het bedachtzame van Fuglsang"

  De droomploeg van Wuyts wordt ten slotte vervolledigd door Jakob Fuglsang, de winnaar van de Dauphiné. "Want volgens José De Cauwer rijdt die altijd."

  "Fuglsang is wel een enigma. Hij had geen erelijst, maar is daar nu op zijn 32e toch mee begonnen. In de Dauphiné was hij heel sterk."

  "Ik hou ook van ploegen met lef. Ploegen die voor winst durven te gaan in de wetenschap dat ze ook kunnen verliezen. Zoals Orica met Chaves deed in de Vuelta. Astana (Aru en Fuglsang) heeft die instelling ook. Klinkt het niet, dan botst het."

  "Het onstuimige van Aru en het bedachtzame van Fuglsang, dat moet samen een mooi koppel vormen. Daar kom je ver mee."

  "Als je zo'n koppel hebt en Romain Bardet en Alberto Contador beseffen dat ze met een globaal aanvalsplan Team Sky kunnen neerhalen, dan krijgen we een fantastische Tour."

  "De Ploeg van de Sympathie"

  Kopmannen:

  • Fabio Aru (Ita)
  • Esteban Chaves (Col)

  Meesterknechten:

  • Jakob Fuglsang (Den)
  • Sergio Henao (Col)

  Knechten:

  • Andrey Amador (CRi)
  • Luke Rowe (GBr)
  • Vasil Kirijenka (WRu)

  Belgische vrijbuiters:

  • Oliver Naesen
  • Tiesj Benoot