• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt wint bij start Europese afscheidstournee: "Heb ervan genoten"

  Usain Bolt kon natuurlijk niet anders dan winnen in Tsjechië.

  Usain Bolt heeft afscheid genomen van zijn Tsjechische fans op de Golden Spike meeting in Ostrava. Bolt won de 100 meter, maar bleef niet onder de 10 seconden. Ook voor Mo Farah was het een soort afscheid, want hij stapt na het WK over naar de marathon. Ook de Brit was niet helemaal tevreden over zijn tijd.

  Matige tijd: 10"06

  De meeting in Ostrava was een vaste afspraak op Usain Bolts jaarlijkse rondreis. Een laatste vaarwel kon in zijn afscheidsjaar dan ook niet ontbreken. De Jamaicaan liep voor de negende keer mee.

  Bolt was uiteraard de ster van de avond, maar de concurrentie op de 100 meter was ook niet geweldig. 10"06 (-0,3 m/s) volstond voor de zege. "Met die tijd ben ik helemaal niet tevreden, maar dat is niet zo belangrijk", zei Bolt. "Ik heb er enorm van genoten."

  Na het WK atletiek in augustus zet Bolt er een punt achter. Voor hij naar Londen afzakt, loopt hij enkel nog de Diamond League-meeting in Monaco.

  Farah wint 10 km

  Behalve het wereldrecord van Wayde van Niekerk viel ook de zege van Mo Farah op de 10.000 meter op. De viervoudige olympische kampioen won in zijn bekende stijl: volgen tot de laatste ronde en dan toeslaan.

  "Ik had gehoopt iets sneller te kunnen gaan, maar de wind remde mij wat af", zegt Farah, die won in 27'12"09. In diezelfde wedstrijd hoopte Bashir Abdi de WK-limiet te lopen, maar hij stapte uit de race.