• home
 • video
 • pas verschenen

  Saul eet Italië op, Duitsland zadelt Engeland weer op met een penaltytrauma

  Saul was de boeman van de Italianen.

  Spanje en Duitsland spelen vrijdag de finale van het EK U21 in Polen. Spanje klopte Italië dankzij een hattrick van Saul Niguez, Duitsland vloerde Engeland nog maar eens na penalty's.

  Hoofdrolspeler Saul Niguez

  Spanje kwam tegen Italië maar heel even in de problemen. Bernadeschi wiste na 62 minuten de openingstreffer van Saul (53') uit, maar de Atletico Madrid-speler was andermaal de Spaanse held met nog twee doelpunten (65' en 73').

  Italië viel even voor het uur overigens met een mannetje minder en kon geen vuist meer maken. Italië wacht al sinds 2004 op een Europese titel bij de U21, Spanje gaat op zoek naar een 5e Europese triomf (na 1986, 1998, 2011 en 2013).

  De geschiedenis herhaalt zich tussen Engeland en Duitsland

  Engeland en Duitsland maakten er een boeiend kijkstuk van. Kort voor de pauze kwam Duitsland (35' Selke 0-1) op voorsprong, maar de Engelsen konden toch nog met een 1-1-tussenstand naar de kleedkamers (41' Gray 1-1).

  In de tweede helft zat Engeland een tijdje op rozen (50' Abraham 2-1), maar Duitsland (70' Platte 2-2) sleepte verlengingen uit het vuur. Daarin werd niet meer gescoord en dus kwam het weer tot een penaltyreeks tussen Engeland en Duitsland.

  Op het WK van 1990 en op het EK van 1996 bleef de Engelse A-ploeg telkens met een kater achter na een strafschoppenreeks tegen de Duitsers en dat was ook vanavond het geval. Redmond miste, Duitsland met 4-3 naar de finale.

  Leuk detail: Stefan Kuntz, de huidige bondscoach van de Duitse jongeren, zat in de Duitse selectie in 1996. Duitsland bereikt voor de derde keer de finale van het EK U21. Het probeert vrijdag het toernooi voor de tweede keer te winnen. In 2009 klopte het in de finale... Engeland.