• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "Ik ben gebrand op ritwinst in de Tour"

  Serge Pauwels steekt zijn ambities voor deze Tour niet weg.

  Zaterdag trekt de Tourkaravaan zich weer op gang. Serge Pauwels rijdt dit jaar voor de vierde keer mee en wil graag een rit op zijn naam schrijven. "De eerste week houd ik me nog gedeisd, maar vanaf week twee ga ik voluit mee in de ontsnappingen", geeft hij aan.

  "De weinige kansen met beide handen grijpen"

  In de bergrit naar de Mont Ventoux vorig jaar was het al eens bijna prijs. Met de eindstreep in zicht moest Serge Pauwels uiteindelijk nipt de duimen leggen voor die andere Belgische vrijbuiter, Thomas De Gendt. Dit jaar is Pauwels gebrand op ritwinst.

  "Het eindklassement is voor mij geen ambitie, maar een ritoverwinning in de Tour prijkt al lange tijd bovenaan op mijn lijstje." Met rit- en eindzege in de Ronde van Yorkshire (foto) liet Pauwels dit jaar al zijn kunnen zien. "Het cliché zegt dat zo'n eerste zege bevrijdend werkt en ik hoop dat ik daar nu in de Tour een vervolg aan kan breien."

  Aan opportunisme ontbreekt het Pauwels alvast niet. "Alles moet natuurlijk mooi in zijn plooi vallen. Aanvallend koersen en de rest volgt hopelijk wel. In de Tour moet je de weinige kansen die zich aandienen met beide handen grijpen."

  "De druk ligt deze Tour niet bij Dimension Data"

  De speerpunten bij het Zuid-Afrikaanse Dimension Data - Cavendish en Cummings - maakten een moeilijke voorbereiding mee. Cavendish kampte lang met klierkoorts en Cummings was enige tijd buiten strijd na een valpartij in de Ronde van het Baskenland.

  "Vorig jaar was Dimension Data met vier overwinningen de grote slokop, maar nu zullen we eerder de rol van underdog invullen. Voor mij alvast een uitgelezen situatie om een gooi naar ritwinst te doen", aldus Pauwels.