• home
 • video
 • pas verschenen

  Humor op de Bosuil: "Afbreken kunnen we goed"

  Hier moet deze zomer een hypermoderne tribune uit de grond rijzen.

  Op de Bosuil gaat de legendarische Tribune 1 tegen de vlakte. Tientallen Antwerp-supporters komen een kijkje nemen en halen herinneringen op. Treuren doen ze niet. "Zo hadden we meneer Vanden Stock niet kunnen ontvangen", klinkt het in Deurne-Noord.

  Nieuwe tribune eind september

  Een maand voor de start van het nieuwe voetbalseizoen draaien de bulldozers overuren op de Bosuil. In nauwelijks enkele dagen tijd gaat Tribune 1 tegen de vlakte.

  Tientallen supporters komen een kijkje nemen naar het stukje nostalgie. "In afbreken zijn we hier goed", klinkt het al lachend op Antwerp.

  De hoofdtribune van het Bosuilstadion is gebouwd in 1923 en heeft 94 jaar standgehouden. Nog deze zomer moet op dezelfde plek een gloednieuwe en hypermoderne tribune uit de grond rijzen. Eind september wil bouwheer Ghelamco, het bedrijf van Antwerp-baas Paul Gheysens, de tribune opleveren.

  "Te vroeg vertrokken tegen Vitosja"

  Ronald Struys (video) is jarenlang vaste klant geweest op Tribune 1. "Een stuk geschiedenis dat verdwijnt, maar de afbraak was noodzakelijk", vindt de 58-jarige Antwerp-supporter. "De tribune was oud en rotversleten."

  "Mijn beste en allerslechtste herinnering was Antwerp-Vitosja in de UEFA-cup. Dat was de enige wedstrijd die ik vroegtijdig verlaten heb. Daardoor heb ik 3 doelpunten en het Mirakel van de Bosuil gemist."

  Voor Struys hadden ze de tribune al vroeger mogen afbreken. "In de lagere afdeling kon die er nog net mee door", vindt hij, "maar in de hoogste klasse kan je zo toch niemand ontvangen? Ik denk maar aan meneer Vanden Stock van Anderlecht."

  Op vrijdag 28 juli opent Antwerp het nieuwe voetbalseizoen met een thuismatch tegen Anderlecht.

  Zo zal de nieuwe tribune eruit zien: