• home
 • video
 • pas verschenen

  Dani Alves verlaat Juventus, maar onthult niets over toekomst

  Dani Alves speelde vooral een uitstekende Europese campagne met Juventus.

  Dani Alves (34) houdt het voor bekeken bij Juventus. De Braziliaan liet zijn contract bij de Italiaanse kampioen ontbinden en lijkt op weg naar Manchester City, waar de rechtsachter herenigd zou worden met Pep Guardiola.

  Dani Alves verhuisde vorige zomer transfervrij naar Juventus. De rechtsachter vertrok bij Barcelona en veroverde met Juve de Italiaanse dubbel. In de finale van de Champions League was Real Madrid te sterk.

  Maar de Braziliaan neemt na een jaartje al afscheid van de Italiaanse topclub. Op zijn Instagram-account laat Alves weten dat zijn contract bij Juventus stopgezet wordt.

  Alves bedankt de supporters en het clubbestuur, maar geeft niets prijs over zijn toekomst. De rechtsachter werd de voorbije weken nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester City, waar hij weer zou kunnen samenwerken met Pep Guardiola, destijds coach van Alves bij Barcelona.

  "Ik speel niet voor het geld. Ik ben een voetballer omdat ik van het spelletje houd. Geld zal nooit een rol spelen", gaf Alves nog mee in zijn afscheidsboodschap.

  Dani Alves deelt zijn beslissing mee op Instagram