• home
 • video
 • pas verschenen

  Brussels is succescoach Crevecoeur kwijt aan Pau: "Vertrek met goed gevoel"

  Serge Crevecoeur loodste Brussels van 3e klasse naar de play-offfinale.

  Brussels moet op zoek naar een nieuwe coach. Serge Crevecoeur, die de hoofdstedelijke club naar een eerste play-offfinale loodste, gaat aan de slag in de Frankrijk bij Pau-Lacq-Orthez. De Franse eersteklasser maakte zijn contract van twee jaar vandaag bekend.

  Crevecoeur, die in 2008 bij de Brusselse club terechtkwam, verrichte titanenwerk: hij loodste het toenmalige Excelsior Brussel uit derde klasse naar eerste divisie in 2013. In 2016 bereikte hij voor het eerst de play-offs, dit jaar schreef hij nog wat meer clubgeschiedenis met de finale: daarin werd met 3-1 verloren van Oostende.

  Crevecoeur bracht Brussels ook voor het eerst naar Europa. In april trad hij toe tot de staf van de nationale mannenploeg als assistent van Eddy Casteels.

  "Crevecoeur voldeed aan al onze criteria"

  Pau-Lacq-Orthez legt zijn keuze uit op zijn website: "We hadden heel wat criteria opgesteld waaraan ons project moest voldoen en Crevecoeur vulde die allemaal in."

  "We hadden heel wat kandidaturen, de keuze was niet makkelijk, gezien de kwaliteiten van de coaches. Maar we hebben de knoop doorgehakt en gaan nu aan het werk om ons doel te bereiken: zo veel mogelijk matchen winnen en dat met de juiste mentaliteit."

  Pau-Lacq-Orthez was vijfde in de reguliere competitie in Frankrijk en werd in de kwartfinales van de play-offs uitgeschakeld. In de FIBA Europe Cup wipte Oostende de Franse club in de 1/8e finales.

  Crevecoeur: "Heb in 9 jaar Brussels alles gegeven"

  Serge Crevecoeur vindt het een eer dat Pau bij hem is uitgekomen. "Al heb ik in mijn achterhoofd altijd wel een nieuw buitenlands avontuur geambieerd. Ik zeg "nieuw", want in mijn eerste leven in de bankensector werkte ik al in Amsterdam, München en Londen."

  "Ik heb het gevoel dat ik in 9 jaar heel mijn hart heb kunnen geven aan Brussels. Ik denk dat ik een van de mooiste bladzijden uit de geschiedenis van de club heb helpen schrijven. Ik kan met een goed gevoel vertrekken na de finale van de play-offs."