• home
 • video
 • pas verschenen

  Björn Ruytinx maakt de overstap naar Sporting Hasselt

  Ruytinx bezegelt zijn terugkeer met een handdruk.

  Sporting Hasselt blijft bekende namen binnenhalen. Na het trainersduo Somers-Wuytens komt Björn Ruytinx het aanvallende compartiment van de club uit tweede amateur versterken.

  Sporting Hasselt is zijn kern voor het nieuwe seizoen nog volop aan het vormgeven. Met Hans Somers en Jan Wuytens, twee Belgen die in het verleden hun boterham bij FC Utrecht verdienden, presenteerde de club tien dagen geleden het nieuwe trainersduo.

  Met Björn Ruytinx is er nu een nieuwe grote naam bijgekomen in de aanval. Ruytinx speelde afgelopen seizoen voor Beerschot Wilrijk, maar was in Antwerpen op de bank verzeild geraakt. Bovendien was de combinatie van profvoetbal met de uitbating van zijn café in Leuven niet meer doenbaar en dus koos Ruytinx ervoor een stapje terug te zetten.

  Terugkeer naar het oude nest

  Voor Ruytinx is Hasselt absoluut geen onbekend terrein. De 36-jarige aanvaller speelde begin jaren 2000 al voor voorloper Kermt-Hasselt in vierde klasse. Daarna maakte hij het mooie weer bij OH Leuven in derde, tweede en eerste klasse, KV Oostende en Beerschot Wilrijk.

  Tweet: