• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: systeem videoref vertoont opnieuw kinderziektes, Siani krijgt rood ipv ploegmaat

  0 / 0
  De Confederations Cup heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat het systeem van een videoscheidsrechter nog niet helemaal op punt staat. Tijdens Duitsland-Kameroen zorgde een tussenkomst van de videoref opnieuw voor veel verwarring en een minutenlange pauze.

  Drie minuten en twaalf seconden verstreken er zondagavond tussen het moment van de fout en het moment dat scheidsrechter Wilmar Roldán de juiste speler, de juiste kaart kon tonen: rood voor Mabouka. 

  Alles begon met een wilde ingreep van Mabouka op het been van Can. De scheidsrechter bestrafte de actie met geel...voor KV Oostende-speler Siani. 

  Ondanks protest van Siani leek het spel gewoon door te gaan. Tot de videoscheidsrechter iets in het oor van scheidsrechter Roldán fluisterde. Die ging de beelden bekijken en toonde bij zijn terugkeer Siani prompt een rode kaart.

  Blijkbaar had nog altijd niemand gezien dat Siani helemaal niet betrokken was bij de actie. Na protest van de hele Kameroense ploeg ging Roldán een tweede keer naar zijn videoscherm kijken.

  Pas toen schoof hij Mabouka rood onder de neus. Gerechtigheid geschiedde. Siani mocht blijven staan.