• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt: "Wil bewijzen dat ik bijna klaar ben voor WK"

  Dirk Van Tichelt is klaar voor zijn rentree.

  Judoka Dirk Van Tichelt maakt zaterdag zijn wederoptreden op de Grand Prix van Hohhot in China. Het wordt zijn eerste wedstrijd van het jaar en dus kijkt hij er met heel veel zin naar uit.

  De geboorte van zijn eerste zoontje was de aanleiding van heel wat slapeloze nachten voor Dirk Van Tichelt. De bronzenmedaillewinnaar van Rio kon op die manier onvoldoende rusten na de trainingen en moest zijn wederoptreden een aantal keer uitstellen.

  "Maar nu voel ik mij er klaar voor", zegt Van Tichelt. "In Kroatië heb ik nog een laatste olympische stage afgewerkt en daar heb ik geleerd dat ik er helemaal klaar voor ben. De zin om opnieuw te kampen is er alleen maar groter geworden."

  De GP van Hohhot wordt voor Van Tichelt meteen ook de laatste wedstrijd voor het WK in Boedapest. "Ik wordt er niet jonger op en dat betekent dat ik minder snel recupereer van een toernooi", beseft de 33-jarige Van Tichelt.

  "In Hohhot hoop ik te bewijzen dat ik al bijna klaar ben voor het WK. Ik verwacht wel enkele aanpassingsproblemen aan de nieuwe reglementering, maar het is niet de eerste keer dat ik mij moet aanpassen aan nieuwe regels."