• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters: "Detry en ik doen niet mee om tweede te worden"

  0 / 0
  Thomas Detry (24) pakte gisteren net naast de zege op de European Tour-manche in München. Toptalent Detry vertoefde vandaag nog eens met Thomas Pieters (25) in België. Sporza zocht hen op.

  Detry: "100 procent van overtuigd dat ik zulke toernooien kan winnen"

  "Of dit gisteren een gemiste kans was? Natuurlijk, want dit was mijn eerste kans om een wedstrijd op de European Tour te winnen. Maar ik ben toch tevreden met mijn week", zegt Thomas Detry, die gisteren tweede werd in Duitsland.

  "Ik speelde heel goed op de slotdag, met veel volk en met veel druk. Dat geeft me heel veel zelfvertrouwen. Nu ben ik er 100 procent van overtuigd dat ik zulke toernooien kan winnen."

  Wat was het succesrecept van Detry in München? "Twee weken geleden ben ik teruggekeerd naar België. Ik heb er enkele dagen niet gegolft en heb gerust. Daarna heb ik goed getraind met mijn coach en ik ben dan met veel zelfvertrouwen naar Duitsland gegaan."

  Pieters: "Major? Misschien pas over 15 jaar"

  Hoe evalueert Thomas Pieters dan weer zijn seizoen tot nu toe? Pieters eindigde 4e op de Masters, maar haalde de cut niet op de US Open.

  "Ik heb laten zien dat ik kan meedoen op een Major", legt Pieters uit. "Ik denk dat iedereen nu weet dat ik er een kan winnen. Nu moet ik heel geduldig zijn, want misschien volgt dat pas over 15 jaar."

  "Waarom het op de US Open niet lukte? Daar heb ik geen verklaring voor. Ik heb heel goed gespeeld, maar ik maakte bijna geen enkele putt. Soms heb je zulke weken. Maar ik ben helemaal niet met een slecht gevoel naar huis gevlogen."

  De pollenallergie van Pieters

  Wat zijn de volgende doelen van Thomas Pieters? "Meedoen voor winst, op elk toernooi. Thomas (Detry) heeft dat ook al laten zien: we doen niet mee om tweede te worden. Hij is ook teleurgesteld als hij tweede wordt. Als je groot wil worden, dan moet je zo'n ingesteldheid hebben."

  Pieters kampt als golfer overigens met een vervelend kwaaltje: pollenallergie. "Geloof me, dat is heel vervelend. Sinds drie dagen probeer ik weer iets nieuws. Ik heb al 100 specialisten gezien, maar stevige pillen, oogdruppels en neusspray blijken nu te werken."