• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen, kampioen van sappige quotes: "Eindelijk van die bruine broeken af"

  Oliver Naesen (in bruine broek) zit niet verlegen om een goeie quote.

  Wie Oliver Naesen nog niet kende, kent hem zeker sinds zijn BK-succes gisteren. De 26-jarige renner van AG2R is een vlotte babbelaar met het hart op de tong, zoals ze zeggen. Wij doken even in ons quotesarchief.

  In Sporza-studio na BK: "Had mijne velo vanonder mij gesmeten als het moest"

  Naesen pakte zijn Belgische titel na een prangende spurt met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven. Toch wist hij dat hij gewonnen had: "Op de streep voelde ik dat ik er met het randje van mijn tube over was. Ik had mijn fiets vanonder mij gesmeten als het moest", vertelde hij in de Sporza-studio.

  Meteen na de finish tegen Bakelants: "Eindelijk van die bruine broeken af"

  Meteen na de finish kwam Jan Bakelants, zijn ploegmaat bij AG2R, Naesen feliciteren. Die had maar één zinnetje in huis: "Eindelijk van die bruine broeken vanaf." Het was bekend dat Naesen de kleur van de broeken van AG2R niet hip vond, maar dat het zo diep zat... Als Belgisch kampioen mag hij zich tooien in de Belgische kleuren.

  Enkele dagen voor het BK: "Wie wint? Mijn broer Lawrence"

  Oliver Naesen was zelf superambitieus voor het BK, maar dacht aan iemand anders bij zijn pronostiek.

  Na zijn val in de Ronde: "Lepeltje-lepeltje met Sagan, geen romantisch moment"

  Oliver Naesen kende de nodige pech in het voorjaar. In Parijs-Roubaix maakte hij een salto mortale, een week eerder in de Ronde van Vlaanderen ging hij samen met Peter Sagan en Greg Van Avermaet in de achtervolging op Philippe Gilbert spectaculair tegen de grond: "Lepeltje-lepeltje liggen met de wereldkampioen, dat was toch een van de mindere momenten in mijn leven. Het was geen romantisch tafereel."

  Hij had toen ook een boodschap voor de afscheidnemende Tom Boonen: "Tommeke zal zijn tenen moeten uitkuisen om met Stijn (Vandenbergh) tot op de piste in Roubaix te geraken."

  Naesen: "Bij mij zou Sagan een rib kwijt geweest zijn"

  Oliver Naesen was ook een keer te gast in Extra Time Koers. Toen het incident tussen wereldkampioen Sagan en Vantomme in Gent-Wevelgem getoond werd, reageerde Naesen. "Bij mij zou hij een rib kwijt geweest zijn, zeker weten. Ik zou teruggeduwd hebben."

  Naesen na spurtnederlaag in E3: "Op training Greg ook nog nooit geklopt"

  Oliver Naesen reed in de E3 Harelbeke met Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet naar de streep. Van Avermaet, zijn trainingsmaatje bij de Parelvissers, won. "Het is mij op training ook nog nooit gelukt om hem te kloppen", reageerde Naesen.

  "Geen Sanremo? Ik rijd geen kermiskoers, hé"

  Oliver Naesen kwam niet in actie in Milaan-Sanremo, maar zat dat weekend in de studio van Sporza op Radio 1. "Waarom ik niet in Sanremo was? Ik rijd geen kermiskoersen, hé."

  Sagan verloor in Sanremo nipt van Michael Kwiatkowski in een spurt met zijn drieën. Daar had Naesen een expliciet idee over: "Sagan reed een fantastische koers, tot de laatste kilometer. Zijn killersinstinct, wat hij vroeger meer had, liet het een beetje afweten. Hij had iets leper moeten zijn."

  Woedende Naesen: "Vond Groenewegen al achterlijk, nu is hij helemaal een deb"

  Naesen hield zich helemaal niet in toen hij in oktober vorig jaar door Dylan Groenewegen in de spurt van de Tour de l'Eurométropole in de hekken werd gereden. De jury behield de Nederlander toch als winnaar, Naesen werd tweede.

  Naesen kookte voor de Sporza-camera: "Het is gewoon belachelijk dat Groenewegen wint. Hij reed me in de dranghekken. Dat is crapuleus. Ik vond hem sowieso al achterlijk, nu is het helemaal een deb. Ik zou zo zelfs niet willen winnen."

  Naesen valt knullig in Tour 2016: "Stuur mij het filmpje eens op"

  In de Tour van vorig jaar stak Oliver Naesen voor het eerst echt zijn neus aan het venster met een ontsnapping in de vierde etappe, maar ook met een tuimelperte  in de klimtijdrit in de laatste bocht. "Ik dacht eens een tijdritje te winnen, maar heb me bedacht op 200 meter van de streep", kon de Belg ermee lachen. "Stuur mij het filmpje eens op."