• home
 • video
 • pas verschenen

  McEnroe: "Als Serena bij de mannen zou spelen, zou ze 700e staan"

  Serena Williams, de grootste aller tijden of "enkel" de grootste speelster?

  John McEnroe noemt Serena Williams in zijn nieuwe boek de grootste speelster aller tijden. Toch beweert hij in een interview dat ze er op het mannencircuit amper aan te pas zou komen. "Maar ik vind haar sowieso een ongelooflijke speelster."

  Om zijn nieuwe biografie "But Seriously" (het vervolg op "You Cannot Be Serious") te promoten, schoof zevenvoudig grandslamwinnaar John McEnroe zondag aan bij de Amerikaanse openbare radio-omproep NPR.

  Presentatrice Lulu Garcia-Navarro sneed het onderwerp Serena Williams aan, die McEnroe in zijn boek "de beste speelster aller tijden" noemt. Maar waarom "speelster" en niet gewoon "speler"? Is Serena niet de beste aller tijden, wou Garcia-Navarro weten.

  "Nee, want als ze bij de mannen zou spelen zou ze ergens rond de 700e plaats staan", repliceerde McEnroe. "Dat wil niet zeggen dat ik haar geen ongelooflijke speelster vind."

  "Als ze in topvorm is, kan ze het heel wat mannelijke spelers lastig maken. Vooral omdat ze mentaal ijzersterk is. Maar als ze dag in dag uit op het circuit zou moeten meedraaien, is dat een ander verhaal."

  Na de uitzending zette Garcia-Navarro deze bedenking op Twitter

  Trump organiseerde bijna match tussen McEnroe en Serena

  In 2015 vertelde John McEnroe in een interview met Jimmy Kimmel dat huidig president Donald Trump met het plan rondliep om Serena Williams, op dat moment 34 jaar, tegen John McEnroe, 56 jaar, te laten uitkomen in een "Battle of the Sexes". Maar omdat er te weinig boter bij de vis kwam, lieten ze het plan varen.

  Serena Williams speelde trouwens in 1998 al eens tegen een man. Karsten Braasch stond net buiten de top 200, maar won toch gemakkelijk tegen de weliswaar amper 16-jarige Serena.