• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw bereikt mijlpaal bij de Mannschaft: 100e zege in 150 duels

  Löw staat met Duitsland in de halve finales van de Confederations Cup.

  Jochim Löw heeft afgelopen zondag zijn 100e zege als bondscoach van Duitsland geboekt. De resultaten van de 57-jarige trainer in elf jaar ogen indrukwekkend. Hij won 66 procent van alle duels en stootte telkens door naar de eindfase van grote toernooien.

  Löw nam in juli 2006 het roer over bij Duitsland van Jurgen Klinsmann. De wedstrijd tegen Kameroen, de ploeg van Hugo Broos, op de Confederations Cup was zijn 150e wedstrijd als bondscoach en de zege was de 100e zege onder zijn bewind. 

  "100 zeges is mooi", zei Löw. "150 matchen als bondscoach is dat ook. Het vertegenwoordigt een lange periode met veel mooie momenten, maar ook enkele tranen. Ik moet de spelers bedanken, ik ben hen dankbaar."

  Onder Löw werd Duitsland tweede op het EK 2008, derde op het WK 2010 en wereldkampioen op het WK 2014. Op het EK 2012 botste Duitsland in de halve finale op Italië, waar Mario Balotelli zijn duivels ontbond met twee goals.

  Tweet: