• home
 • video
 • pas verschenen

  Feestelijk onthaal bij thuiskomst van bronzen Cats

  De Belgian Cats bouwen een feestje met de fans.

  0 / 0
  De Belgische basketbalvrouwen zijn weer in het land na hun geweldige prestatie op het EK, waar ze brons wonnen. "Dat hebben we nog goed gevierd", lachte Ann Wauters.

  Enkele tientallen in Belgische vlaggen gehulde supporters, familie en vrienden feliciteerden de Belgian Cats met hun historische prestatie. De goedgeluimde speelsters pronkten met hun bronzen medaille en zongen "Het brons is van ons".

  "We hebben onze medaille goed gevierd", lachte Ann Wauters. "Na de redelijk makkelijke wedstrijd tegen Griekenland beseften we nog niet goed wat we gerealiseerd hadden. Eens de medailleceremonie voorbij was, hebben we een feestje gehouden in het hotel. En ja, we hebben een paar glazen gedronken. Wat er daarna gebeurd is, herinneren we ons niet meer."

  "De toekomst? "Het belangrijkste is dat het nu niet mag stoppen. Hopelijk is dit het begin van nog veel mooie dingen."

  Bondscoach Mestdagh: "Super dat prestatie naar waarde geschat wordt"

  "Het is leuk om zo thuis te komen na dit schitterende resultaat", zegt coach Philip Mestdagh. "Het is super dat onze prestatie naar waarde geschat wordt. We vertrokken met beperkte ambities, maar na de zege tegen Montenegro en de stunt tegen de Rusland begon ik te denken dat er misschien iets meer in zat. En dat is gewoon gebeurd."

  "Het is belangrijk dat we op dit niveau iets gepresteerd hebben. Voor de loting van het EK 2019 zullen we nu in de eerste pot zitten. Dat open perspectieven. De Olympische Spelen? Waarom zouden we daar niet van mogen dromen? Maar we moeten wel onze voetjes op de grond houden en alles stap per stap bekijken."

  Met Kim en Hanne Mestdagh hadden de Cats ook de twee dochters van de bondscoach in de gelederen. "Op het EK waren zijn speelsters, maar nu worden ze weer dochter. Het is nu tijd om weer over iets anders te spreken."

  Van Loo: "Heel grote verdienste van de coach"

  "Het is zalig om weer thuis te zijn", lacht guard Julie Van Loo. "Het is al heel hectisch geweest, ik heb nog niet echt kunnen genieten van deze medaille. Straks ga ik een pak frieten eten en dan wacht thuis mijn bed, want ik heb maar een uurtje geslapen."

  Van Loo prijst ook de rol van bondscoach Philip Mestdagh. "Hij heeft op een ongelooflijke manier stabiliteit gebracht na enkele moeilijke jaren. Hij is heel duidelijk. Het is onwaarschijnlijk wat hij gepresteerd heeft. Hij heeft een heel grote verdienste aan dit succes."

  Meesseman: "Deze week weer terug naar de VS"

  Emma Meesseman werd verkozen in de All Star 5 van het EK. "Een mooie erkenning, maar met de ploeg op het podium staan betekent voor mij veel meer", zegt Meesseman. "Dit is tot nu toe de strafste prestatie uit mijn carrière."

  "Ik heb het feestvieren wat verstandiger heb aangepakt, maar ik denk dat er anderen zijn die zich het einde niet meer kunnen herinneren. Ik vertrek eind deze week opnieuw naar de VS (Meesseman speelt bij de Washington Mystics in de WNBA, red). We hebben daar een goeie staf, zij zullen mij wel goed begeleiden."

  Carpréaux: "Maar een paar minuten geslapen"

  Marjorie Carpréaux deelde tijdens het EK op het veld de lakens uit, maar leidde ook de feestelijkheden na het behalen van de bronzen medaille. "Ik heb maar een paar minuten geslapen, maar dit moeten we gewoon koesteren", zegt de spelverdeelster.

  "We zijn 1,5 maand samen geweest en hebben keihard gewerkt. We verdienden het om zo te vieren. Nu is het tijd om te genieten met de familie, wat uit te rusten en vakantie te nemen. Daarna gaan we opnieuw hard werken."

  Enkele beelden van de thuiskomst: