• home
 • video
 • pas verschenen

  Backaert: "Dacht lang dat je de Tour niet kon rijden zonder "spul""

  Frederik Backaert: "Hoop door de Tour te rijden 2 à 3 % sterker te worden."

  Wanty-Groupe Gobert zal met 4 Belgen debuteren in de Tour. Een van hen is Frederik Backaert, die met gemengde gevoelens aan de start zal staan. "Ik heb eigenlijk nooit van de Tour gedroomd, ik was enkel in de klassiekers geïnteresseerd", zegt Backaert.

  Wanty-Groupe Gobert heeft zijn definitieve selectie voor de Tour bekendgemaakt. De Belgen Frederik Backaert, Thomas Degand, Guillaume Van Keirsbulck en Pieter Vanspeybrouck krijgen het gezelschap van Guillaume Martin, Yoann Offredo, Marco Minnaard, Andrea Pasqualon en Dion Smith. Alle negen rijden ze voor het eerst de Tour.

  Jérôme Baugnies en Xandro Meurisse vielen in laatste instantie af. "Het was geen makkelijke keuze", zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren. "Voor Meurisse komt de Tour nog te vroeg. Hij heeft nog last van zijn ribben in de Ster ZLM Toer. Baugnies is in vorm, maar hij zal zich richten op de eendagskoersen in het najaar."

  Backaert: "Lang gedacht dat de Tour ongezond was"

  Frederik Backaert zal op zijn 27e zijn debuut maken in de Tour. "Maar eigenlijk interesseerde de Tour mij vroeger niet. Ik volgde als kind enkel de klassiekers."

  "Ik droomde er nooit van om hem te rijden, wegens de vele dopingschandalen", lacht Backaert. "Dan denk je na een tijdje dat je de Tour niet kunt rijden zonder "spul". Terwijl dat in de klassiekers anders is."

  "Ik heb lang gedacht dat de Tour ongezond was. Drie weken, dat is onmenselijk. Van de Dauphiné moet ik al een week herstellen. Ik zal er ritten moeten uitkiezen. Enkel op die manier kan ik de Tour doorstaan. Ik hoop dat ik daarna dan de vruchten kan plukken en 2 à 3 procent sterker word."

  Van Keirsbulck: "Ik ben ambitieus, maar ook realistisch"

  Ook voor Guillaume Van Keirsbulck zal er een nieuwe wereld opengaan. "Bij mijn vroegere ploeg Quick-Step was het moeilijk om in de Tourselectie te geraken. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik bij Wanty wel mijn kans krijg."

  "Ik hoop dat ik eens kan meeglippen in een vlucht. Al is het in de Tour wel andere koek dan andere koersen in het jaar. Ik ben ambitieus, maar ook realistisch."

  "Angst heb ik niet, want ik heb onlangs de Dauphiné gereden en ik hoor van veel renners dat die lastiger is dan de Tour omdat veel renners zich daar nog moeten bewijzen. Ik hoop dat ze me de waarheid verteld hebben, want ik heb daar toch stevig afgezien."