• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmermans: "Ik ben zwaar ontgoocheld in de houding van de profclubs"

  0 / 0
  Gilbert Timmermans moest zich gisteren gewonnen geven tegen Gérard Linard in de voorzittersverkiezing van de KBVB. In De Zevende Dag kwam de voorzitter van Voetbal Vlaanderen nog eens terug op de stemming. "Het is een anti-De Keersmaecker-stemming geworden."

  "Niemand liet het achterste van zijn tong zien"

  Timmermans delfde het onderspit met 14 stemmen tegen 8. "Toch ben ik niet direct ontgoocheld. Ik wist bij het begin van de stemming dat het 15-7 was en dat er een blok zou gevormd worden tussen de Franstalige amateurliga en de profclubs."

  "Ik heb geprobeerd om aan 11-11 te komen, maar daar heb ik heel weinig tijd voor gehad. Mijn kandidatuur is pas donderdagochtend opgesteld en vrijdag is mijn werkstuk pas bij de leden van het uitvoerend comité geraakt."

  "Ik heb een aantal mensen gebeld, maar sommigen namen niet op en belden ook niet terug. Niemand liet het achterste van zijn tong zien. Ik heb slechts één stem bijgehaald, maar ik weet niet van wie."

  "Laat ons duidelijk zijn, dit is een anti-De Keersmaecker-stemming geworden. Ze hadden op de verrassing willen spelen door de kandidatuur van Linard één minuut voor de stemming bekend te maken, maar dat nieuws hebben ze zelf uitgelekt."

  "Iedereen volgde blindelings het duo Verhaeghe-Bayat"

  Waarom werd De Keersmaecker twee jaar geleden dan niet onttroond? "Dat hij twee jaar geleden niet werd weggestemd, heeft volgens mij alles te maken met de hetze rond het Eurostadion. Dat is pas de laatste twee jaar opgedoken."

  "Iedereen volgde blindelings het duo Verhaeghe-Bayat. Hoe dat komt weet ik niet. Ik ben zwaar ontgoocheld in de houding van de profclubs. De macht van Bart Verhaeghe is blijkbaar heel groot als je ziet dat hij het zo allemaal kan regelen."

  "Het Eurostadion is volgens Linard geen prioriteit, maar vanaf 2019 zijn er geen vriendschappelijke wedstrijden meer en speelt België in de Nations League wedstrijden tegen onder meer Engeland, Spanje en Nederland."

  "Als je moet spelen in een stadion voor 30.000 toeschouwers en dat 5 keer op een jaar, dan loop je heel wat inkomsten mis. Wie gaat dat ophoesten?"

  "Vanaf nu voeren we met Voetbal Vlaanderen een autonoom beleid."

  Linard zou een jaar langer voorzitter blijven dan de toegestane limiet van 75 jaar. "Dat kan niet, vind ik. Het reglement is duidelijk. Het seizoen dat men de leeftijd van 75 bereikt, moet het mandaat neergelegd worden. wie dan de volgende voorzitter wordt, dat weet ik niet. Ik ben en blijf voorzitter van Voetbal Vlaanderen. Vanaf nu voeren we ons eigen autonoom beleid."