• home
 • video
 • pas verschenen

  Getafe keert na een jaar vagevuur terug naar Primera Division

  Getafe zakte vorig jaar uit eerste klasse.

  Getafe heeft de eindronde voor promotie naar eerste klasse in Spanje gewonnen. De Madrileense club versloeg in de finale Tenerife: het zette vandaag in eigen huis met 3-1 de 1-0-uitnederlaag van woensdag recht.

  Getafe degradeerde vorig seizoen uit de Primera Division en beperkte zijn afwezigheid dus tot een minimum. Faurlin en Pacheco zorgden na een kwartier al voor 2-0. De 2-1 liet de massaal opgekomen thuisfans nog even bibberen, maar Pacheco zorgde voor een geruststellende 3-1-ruststand, die ook de eindstand werd.

  Met Getafe promoveren nog twee andere teams uit de tweede klasse: Levante en Girona, respectievelijk de nummers één en twee van de reguliere competitie.