• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Daily Mail: "Dopingonderzoek naar Russische WK-voetballers"

  Rusland organiseert op dit moment de Confederations Cup.

  Het Russische nationale voetbalelftal is mogelijk betrokken bij doping. De krant Mail on Sunday schrijft dat er een onderzoek komt naar de ploeg die in 2014 meedeed aan het wereldkampioenschap in Brazilië.

  De 23 spelers uit de Russische WK-selectie, en nog elf andere voetballers uit Rusland, zouden voorkomen op de lijst van 1.000 atleten van Richard McLaren. Die schreef vorig jaar in een rapport voor het WADA dat in Rusland jarenlang sprake is geweest van systematisch door de staat georganiseerde doping.

  Rusland was op het WK in Brazilië een tegenstander van de Belgen in de groepsfase. De Rode Duivels wonnen in Rio de Janeiro met 1-0 na een late goal van Divock Origi.

  Vijf spelers van de WK-selectie van toen maken nu ook deel uit van het Russische team dat meedeed aan de Confederations Cup in eigen land. Rusland sneuvelde in de groepsfase na een 2-1-nederlaag tegen Mexico.